Мітинг посварив білоруську опозицію

Субота, 25 березня 2006, 21:25

Один з лідерів білоруської опозиції Олександр Мілінкевич рішуче засудив дії іншого її лідера Олександра Козуліна.

Той закликав своїх прихильників відправитися в суботу до ізолятора з затриманими під час п'ятничного розгону мітингу на Жовтневій площі, в результаті чого сам був затриманий.

За словами Мілінкевича, похід до спецприймальника-розподільника на вулиці Окрестіна був провокацією, що вигідна владі.

В ефірі радіостанції "Ехо Москви" він повідомив, що не має наміру більше пропонувати Козуліну вступити в їхню коаліцію, що обговорювалося раніше.

Мілінкевич також заявив, що не планує проведення нових мітингів і вуличних акцій. "Ні, я не планую проведення вуличних акцій", - сказав він РІА "Новості" по телефону.

За його словами, у мітингу опозиції взяли участь близько 20 тисяч чоловік, і кількість потерпілих серед них була більшою, ніж заявляють представники влади.

У той же час, прес-служба Козуліна назвала заяву Мілінкевича "брехнею і провокацією". "Козулін завжди залишається противником насильства", - сказано в заяві.

Мілінкевич, за твердженням прес-служби, "заздрив Козуліну увесь час мирного протесту з 19 березня, він не мав сили волі для того, щоб бути першим. Незважаючи на гроші, піар, підтримку всієї Європи і США. Він розумів це і дрібно капостив своєму колезі-конкуренту".

У заяві відзначають, що Мілінкевич залишився на свободі, "а Козулін побитий і невідомо, де він знаходиться".

"Можливо Мілінкевич – проект влади? Зараз ми маємо всі підстави задуматися про це", - вважають у прес-службі.

"Ехо Москви" також повідомляє, що за попередніми даними, у результаті зіткнення опозиція зі спецназом у суботу постраждали п'ять журналістів.

У числі потерпілих оператор і кореспондент державного білоруського телебачення, якому представники опозиції розбили камеру і якого били ногами.

Кореспондент ІТАР-ТАРС Андрій Фомін одержав вивих руки. У нього зіпсований одяг. Інший кореспондент цього агентства Лариса Ключникова одержала легкі забиття.

Також постраждав кореспондент газети "Уолл-стріт джорнел", якому, за деякими даними, зламали пальці.

У той же час, глава МВС Білорусії Володимир Наумов повідомив, що в ході зіткнень один громадянин одержав легку черепно-мозкову травму і знаходиться в четвертій клінічній лікарні.

"Один громадянин Гродненської області одержав черепно-мозкову травму легкого ступеня важкості", - сказав Наумов.

Крім того, за словами міністра, у ході зіткнень одержали травми вісім військовослужбовців.

Українська правда за матеріалами "Ехо Москви" і РІА "Новості"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування