Єхануров не бачив свого фото. У нього дежа-вю

Неділя, 26 березня 2006, 09:10

Прем'єр Юрій Єхануров пропонує на наступних виборах збільшити прохідний бар’єр партій до 7%.

"Треба встановлювати хоча б 5 або навіть 7% бар’єр", - сказав він журналістам після того, як проголосував на своїй виборчій дільниці у неділю зранку.

При цьому зазначив у відповідь на запитання журналістів, що "у виборчих бюлетенях не заплутався".

"Я думаю, що наступного разу суспільство за 5 років більш структуризується, і вже наступні вибори будуть більш чіткими", - сказав він.

З іншого боку, Єхануров зазначив, що треба розуміти українську ментальність, адже "хочуть, щоб на кожне село був гетьман. Тому 7% треба вводити".

При цьому Єхануров додав, що зараз прямує на роботу. "У мене було цілих 3 вихідних дні... а поточної роботи дуже багато. Там однієї пошти напевно на півметра уже є".

На запитання, чи не сняться йому вибори, прем’єр відповів: "Ви знаєте, вчора відійшов. Вчора була чудова робота, яка була пов’язана з конкурсом не шельфі Чорномор'я, вона і підняла настрій".

Єхануров відмовився прогнозувати результати голосування, оскільки не хоче бути звинуваченим у тиску на виборчий процес.

"Я не можу прогнозувати, оскільки ви зараз скажете, що я впливаю на результати виборів у країні", - сказав він журналістам після свого голосування.

"Ми оголосили, що вибори будуть демократичними, я дуже сподіваюся, що вони такими і будуть", - відзначив Єхануров.

Загалом прем’єр оцінює передвиборчу кампанію як звичайну. "Я думаю, що нових хороших ідей не було, було повторення багатьох речей, навіть дехто і сервер транзитний крутив. Таке враження, знаєте, як дежа вю".

На питання, як він оцінює появу зокрема, на київських бігбордах своєї фотографії разом із президентом і написом "26 березня: команда президента перемагає", яку журналісти розцінили як вже заборонену завуальовану політичну рекламу, Єхануров відповів, що цієї фотографії не бачив, але "якщо ви звернули увагу, моєї фотографії за весь час виборів ніде не було".

"У нас був інший принцип. Ми на відміну від інших партій пропонували думати головою перед тим, як голосувати.

На питання про коаліцію в майбутньому парламенті, Єхануров відповів: "Я б хотів помаранчеву коаліцію. Але це вже сьогодні люди скажуть, яка буде коаліція".

Він повідомив також, що у суботу говорив з президентом Віктором Ющенком. "Ми говорили, який у нього гарний син, якому вчора виповнилось 2 рочки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...