Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже 20 тисяч бюлетенів зіпсували, 2 печатки - загубили

Неділя, 26 березня 2006, 10:13

В Україні станом на 9.00 у неділю не відкрилася тільки одна виборча дільниця із 34042.

За словами голови Центвиборчкому Ярослава Давидовича, на територію дільниці №92 у Димерці Вишгородського району Київської області було кинуто пляшку із запальною сумішшю.

На даний час йде ліквідація наслідків події. Очікується, що дільниця відкриється протягом години.

"Таким чином, не працює одна виборча дільниця. Хочеться вірити, що так воно і є, оскільки непросто зібрати інформацію з 34 тисяч виборчих дільниць", - зазначив Давидович.

За його словами, із затримкою на 45 хвилин через відсутність кворуму відкрилася ділянка №15 в окрузі №150 (Карлівка Полтавської області).

Давидович зауважив, що 5-6 дільниць, створених на суднах, не почнуть роботу в зв'язку з тим, що вони не вийшли в море, і екіпаж буде голосувати в Одеській області.

Дільниця в Кіровоградській області, де раніше виникла пожежа, переведена в інше приміщення. Голова ЦВК зазначив, що виборча документація не постраждала.

На двох дільницях зафіксовані два факти втрати печатки. Для дільниці №11 в окрузі №32 (Запорізька область) печатка уже виготовлена, продовжується виготовлення нової печатки для дільниці №60 округу №183 (Харківська область).

За попередніми даними, у списки виборців включено 37 млн. 52 тис. осіб. ЦВК планує одержати остаточну інформацію про кількість виборців, включених у списки, до 10.30.

Давидович зауважив, що до ЦВК надійшла інформація про видачу відкріпних посвідчень із всіх округів, окрім 9-ти. За попередніми даними, з 740 тис. посвідчень видано 44219.

Голова комісії припустив, що з урахуванням інформації з 9-ти останніх округів кількість виданих посвідчень не перевищить 60 тис.

Він також підкреслив, що, незважаючи на заборону вносити зміни в бюлетені для виборів депутатів, на 17-ти дільницях замість внесення змін у бюлетені по виборах у місцеві ради мали місце виправлення в бюлетені по виборах у парламент.

Усього було зіпсовано 19895 бюлетенів.

Давидович зазначив, що бюлетені в необхідній кількості замовлені і відправлені на 6 дільниць. Іншим дільничним комісіям ЦВК рекомендував не починати голосування.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування