Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин поскаржився Давидовичу на Ющенка, але той про це не знає

Неділя, 26 березня 2006, 11:46

Спікер Володимир Литвин вважає, що українські суди повинні приймати рішення і дозволяти виборцям, які не внесені до списків, голосувати на виборах, керуючись положеннями Конституції.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у неділю в Києві після голосування на виборчій дільниці.

Відповідаючи на питання про те, з яким настроєм він прийшов на виборчу дільницю, спікер сказав: "З певним відчуттям тривоги".

Литвин повідомив, що у неділю вже розмовляв з керівниками ряду областей, а також головою Центральної виборчої комісії Ярославом Давидовичем.

За його словами, у Луганській області біля судів зібралося від 50 до 100 чоловік, що не мають можливості проголосувати, оскільки не внесені в списки виборців.

"Суди їм співчувають", - сказав він, додавши, що в той же час у судах громадянам відповідають, що президент Віктор Ющенко не підписав відповідний закон, яким пропонувалося дозволити виборцям голосувати на ділянках за рішенням суду, прийнятим в день голосування.

Разом з тим, Давидович відзначив, що йому нічого не відомо про звернення громадян у суди з проханням забезпечити включення в списки для голосування у день виборів.

"Мені нічого не відомо про це. У мене не було розмови з Володимиром Михайловичем (Литвином), і я не знаю, що він мав на увазі", - заявив Давидович на прес-конференції у неділю.

В той же час Литвин відзначив, що в західних областях України суди приймають відповідні рішення. "Я вважаю, що суди повинні, і, на моє переконання, зобов'язані прийняти рішення, керуючись Конституцією", - підкреслив він.

Литвин відзначив, що звертався до президента з проханням, щоб він підписав відповідне рішення. За його словами, ЦВК також зверталася до президента з проханням підписати цей закон. "Я не розумію, хто радив (президентові) з цього приводу", - відзначив Литвин.

Він висловив думку, що невнесення до списків - це "не просто якась неточність". "У мене складається враження, що це свідома лінія", - сказав спікер.

Литвин також прогнозує, що на посади прем'єр-міністра і голови Верховної Ради будуть висуватися кандидатури, що не претендують на участь у наступних президентських виборах.

"Як правило, будуть намагатися зробити ставку на такого прем'єра і такого спікера, що не будуть конкурентами на наступних президентських виборах, тобто будуть намагатися зробити ставку на технічних людей", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування