Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готує позови

Неділя, 26 березня 2006, 14:21

Блок Юлії Тимошенко серед порушень у Херсоні та Херсонській області виявив нестачу інформаційних бюлетенів із відомостями про партії, що балотуються до обласної та Верховної рад.

"Кілька дільниць відкрилися із запізненням через те, що ТВК не врахували перехід на літній час або не встигли поставити штампи "вибув" навпроти прізвищ кандидатів, які зняли свої кандидатури з виборів міського голови", - повідомляє прес-служба БЮТ.

За її словами, на деяких дільницях прізвища кандидатів, які вибули, викреслюють фломастерами або просто кульковою ручкою. Такі бюлетені, де, попри в цілому правильне їх заповнення виборцем, буде сояти більше ніж одна позначка, буде визнано недійсними.

У той же час на виборчій дільниці №130 у Херсоні спостерігачів огородили мотузками, заборонивши не лише за них виходити, але навіть вставати зі стільців, зазначається у повідомленні.

"На цій же дільниці засідання ТВК розпочалося раніше, ніж передбачено законодавством, а відтак – ще перед приходом спостерігачів", - зауважує прес-служба.

За її словами, "бюлетені там зранку видаються не всі п'ять одразу – а по одному від кожного члена виборчої комісії, через що на дільниці створилась велика черга".

"Тільки після виїзду мобільної групи Херсонської обласної організації Комітету виборців України голова виборчої комісії зняла мотузку та дозволила спостерігачам пересуватися по дільниці", – додається у повідомленні.

У той же час прес-служба БЮТ заявляє, що "вибори до місцевих рад у м. Хмельницькому (округ №194) фактично зірвані: ТВК не роздала виборчі бюлетені до обласної та міської рад, а також на вибори міського голови".

"Це пов'язано з рішенням обласного апеляційного суду про зняття з виборчих перегонів кандидатури чинного міського голови Хмельницького Миколи Приступи за використання адмінресурсу та підкуп виборців", - зазначається у повідомленні.

За словами прес-служби, ТВК не змогла зібрати кворум для виконання цього рішення, мотивуючи це хворобою декількох членів.

"Відтак Хмельницький обласний виборчий штаб БЮТ готує позовні заяви до обласної та міської територіальних комісій", - заявляє прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...