У Донецькій області знайшли 1500 "мертвих душ"

Неділя, 26 березня 2006, 15:41

Серед порушень у Донецькій області блок "Наша Україна" відзначає видачу бюлетенів на дільницях №86 та №88 без паспорта і перевірки реєстрації.

Окрім того, на цих дільницях голосувати в кабінки заходять по двоє, що зафіксовано на відеокамеру.

Також за словами кандидата в депутати міської ради Красноармійська від УРП "Собор" Любові Тамлицької, 24 березня з 9.00 до 16.00 була відсутня печатка ДВК № 57. Є підозри, що за цей час були виготовлені фальшиві протоколи з результатами голосувань.

У місті Родинське Донецької обл. на дільницях №57-61 зафіксовано 1500 голосів людей, що не проживають за вказаними адресами. Разом з тим, біля кожної дільниці стоять десятки людей, що прийшли проголосувати і не знайшли себе в списках.

Спостерігачі від блоку "Наша Україна" встановили, що в 39 виборчому окрузі м. Донецьк на виборчій дільниці № 103 у виборчі кабінки заходять по 2 особи, ніхто не контролює кількість заповнюваних ними бюлетенів.

Члени виборчої комісії відмовляються реагувати на дані порушення. На даний момент порушення документуються спостерігачами.

У 48 територіальному виборчому окрузі м. Маріуполь на 10 виборчій дільниці зареєстровано 1375 виборців, однак на дільницю надійшло 1875 бюлетенів по виборах до Верховної Ради.

У тому ж окрузі на 26 дільниці в кабінках для голосування знаходяться стрічки Партії регіонів.

Також в 48 окрузі на спеціальній дільниці №49, розташованій у міській лікарні №5, зареєстровано 163 виборця, при цьому на дільницю прийшло 22 комплекти бюлетенів для голосування. Із цього приводу складені відповідні акти.

У 49 територіальному виборчому окрузі м. Маріуполь на дільниці №24 зареєстровано 829 виборців, при цьому не вистачає близько 50% бюлетенів для виборів у ради всіх рівнів.

У Донецьку, в 41 виборчому окрузі на 66 виборчій дільниці людям, що виходили з неї, видавали гроші. Факт передачі грошей людьми із зеленого автомобіля BMW, державний номер 72525, припаркованого неподалік від дільниці, зафіксували спостерігачі від блоку "Наша Україна".

У той же час за словами керівника Житомирського виборчого штабу "Нашої України" Володимира Крайника, "у 57 виборчому окрузі машини із прапорами Партії регіонів підвозили громадян до дільниць для голосування. Складено акт".

У 62 окрузі на дільниці №1 член комісії від СДПУ(о) під час отримання бюлетенів розписався за 250 бюлетенів, але згодом заявив, що помилився, коли рахував, і у нього насправді всього 209 бюлетенів. Спостерігачі склали акт про недостачу виборчих бюлетенів.

Також, за словами Крайника, "по Житомиру навпроти окремих кандидатів на посаду міського голови у бюлетенях стояли крапочки. Зараз мобільна група з юристами виїхала на місце і вивчає ситуацію".

Українська правда за матеріалами прес-служби "Нашої України"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування