Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністерство Луценка втрат і значних порушень не має

Неділя, 26 березня 2006, 17:39

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що значних правопорушень на виборчих дільницях міліцією не зафіксовано.

Про це заявив начальник Департаменту громадської безпеки МВС Володимир Маєвський, повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС.

За його словами, упродовж минулої доби правоохоронцями зареєстровано 64 надзвичайні події, пов'язані з виборами (2 з них – пожежі), переважно – факти дрібного хуліганства та порушення правил проведення пропаганди та агітації.

Відсутність же резонансних правопорушень у день голосування, зазначив Маєвський, дозволяє сподіватися, що вибори пройдуть спокійно.

Серед найпоширеніших правопорушень, що сталися після відкриття виборчих дільниць, Маєвський назвав проведення агітації за кандидатів деяких політичних партій - міліцією зафіксовано 20 таких фактів.

Зокрема, на Полтавщині об 11:45 було отримано повідомлення про те, що по вул. Радянській на стоянці знаходиться мікроавтобус "Фольксваген-Транспортер", обклеєний передвиборною агітацією, спрямованою проти голови Лубенської райради, голови Лубенського міськвиконкому та Компартії.

До встановлення місцезнаходження власника мікроавтобус взято під охорону.

У той же час у Криму було отримано повідомлення про те, що на вул. Ульянових невстановлені особи з автомобіля роздавали громадянам спиртні напої та проводили агітацію за кандидата на посаду міського голови Олександра Осадчого.

Порівнюючи криміногенну ситуацію на минулорічних виборах президента та під час нинішніх парламентських, Маєвський зазначив, що на цей час на території України не зафіксовано резонансних фактів скоєння правопорушень самими правоохоронцями.

Відсутні й такі випадки, як скоєння злочинів проти працівників міліції, як це було позаторік, коли на Кіровоградщині в день голосування на президентських виборах внаслідок стрілянини на виборчій дільниці було смертельно поранено міліціонера.

Наразі, підкреслив Маєвський, працівники міліції в посиленому режимі несуть службу по охороні громадського порядку на виборчих дільницях і готові в будь-яку хвилину стати на захист правопорядку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування