Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чоловік і дружина порвали один одному бюлетені, а до ЦВК надійшла тільки одна скарга

Неділя, 26 березня 2006, 20:28

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович запевняє, що бюлетенів для голосування достатньо на всіх виборчих дільницях.

Про це він сказав на прес-конференції в неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На питання про те, що зі східних регіонів надходять дані про нестачу бюлетенів для голосування на ряді виборчих дільниць, Давидович попросив "не ділити країну на схід і захід".

За словами голови Центвиборчкому, існують проблеми у всіх регіонах, і вони не пов'язані з географією.

За словами Давидовича, при 37 млн. 50 тис. виборців було виготовлено 38 млн. 550 тис. бюлетенів. Голова ЦВК підкреслив, що кожна дільнична виборча комісія замовляла необхідну кількість бюлетенів через окружну виборчу комісію.

"Ніхто, нікому - я заявляю відповідально - у Києві не викреслював і не коректував кількість бюлетенів", - заявив голова ЦВК.

Крім того, за його словами, комісія до суботи замовила і відправила ще і додаткову кількість необхідних бюлетенів.

Давидович також підкреслив, що поки що до ЦВК не надходила інформація з жодної виборчої дільниці про використання на 100% виборчих бюлетенів.

Говорячи про скарги, що надходили, Давидович зазначив, що до ЦВК надійшла тільки одна скарга від 132 виборчого округу в Миколаєві про те, що на декількох виборчих дільницях відсутня програма однієї з партій.

Говорячи про можливі скарги, що стосуються "каруселей" (виборці, що їздять по різних округах з відкріпними талонами для голосування), Давидович зазначив, що така інформація також не надходила в комісію.

При цьому він уточнив, що у випадку, якщо така інформація буде, вона буде направлена до правоохоронних органів.

Крім того, Давидович зазначив, що до ЦВК надійшла інформація з 194 округу в Хмельницькому, де на одній з виборчих дільниць відбулася сварка між чоловіком і дружиною на ґрунті політичних розбіжностей, у ході якої чоловік і жінка порвали один одному бюлетені.

Голова ЦВК нагадав, що, відповідно до законодавства, виборцю, якому зіпсували бюлетень, можуть видати новий.

Крім того, Давидович зазначив, що поки що до ЦВК не надходили дані з закордонного виборчого округу, хоча в Міністерстві закордонних справ працює оперативна група.

За словами Давидовича, станом на 14.00, у Москві з 28 тис. зареєстрованих виборців проголосувало тільки 400 чоловік.

Голова ЦВК зазначив, що багато виборців прибувають у Москву і хочуть проголосувати, хоча не мають відкріпних талонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування