Турчинов вже знає, хто стане прем'єром

Неділя, 26 березня 2006, 21:17

Керівник виборчого штабу Олександр Турчинов впевнений, що прем’єр-міністром стане лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Я хочу відкрити вам секрет: Юлія Володимирівна буде прем’єр-міністром України, тільки нікому про це поки що не кажіть", - зазначив Турчинов, , виступаючи на брифінгу, передає прес-служба блоку.

Він також зазначив, що попередня інформація, яка надходить від екзіт-полів, його цілком задовольняє, і зазначив, що коли будуть підведені остаточні підсумки голосування, БЮТ буде задоволений його результатами.

Турчинов також зазначив, що попри те, що Блок в цілому задоволений ходом виборчого процесу, існують "прикрі зауваження" до організації виборів, як то: черги на дільницях, нестача скриньок і кабін для голосування, тощо.

Окрім того, Турчинов звернув увагу на ситуацію у Хмельницькому, де штучно були зірвані вибори до місцевих рад – тому, що там перші позиції займали представники БЮТ.

Також спостерігачі від Блоку повідомили про декілька випадків "каруселей" - у Київській та Кіровоградській областях. Відповідні акти, за словами голови виборчого штабу БЮТ, вже складено і передано до правоохоронних органів.

Турчинов висловив упевненість, що винні у зриві виборів у Хмельницькому і Рівному, в інших порушеннях під час голосування, будуть покарані.

"Ми повинні поставити крапку у справі фальсифікації виборів. Вибори мають бути прозорими, і це навіть важливіше, ніж створення коаліції. Наші штаби будуть боротися за те, щоб ті, хто зривав вибори, займався організаціями "каруселей" і підкупом виборців, понесли належну відповідальність", - підкреслив він.

Водночас Турчинов зазначив, що причина багатьох порушень – у неефективному законодавстві, зокрема, там, де йдеться про вибори до місцевих рад. Наприклад, знімати з голосування треба не за одну, за 2-3 доби, щоб у місцевих штабів був час оскаржити це рішення і щоб вони "не ночували у судових приміщеннях".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування