Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук кличе у коаліцію чотирьох

Неділя, 26 березня 2006, 22:42

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє про неможливість створення коаліції між "помаранчевими силами" та Партією регіонів в новому парламенті.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1" після оголошення даних Національного екзит-полу.

"Я б це бачив тільки у кошмарному сні", - зазначив він, відповідаючи на питання про можливість створення такої коаліції з Партією регіонів.

Він також висловив думку, що та помаранчева сила, яка піде на блокування з партією Януковича, втратить розуміння своїх виборців. "Люди не зрозуміють, за що вони стояли на Майдані", - зазначив Рибачук.

Він також зазначив. що вже в понеділок в секретаріаті розпочнуться "консультації з членами помаранчевої команди".

"Зараз переговори будуть йти між "Нашою Україною", СПУ, Блоком Литвина і БЮТ", - сказав він.

Він пояснив, що назвав блок Литвина тому, що базувався на результати екзит-полу:

"Я просто думав про арифметику. Кожен, в першу чергу, реагує на відсотки. Саме відсотки будуть давати тій чи іншій силі сформувати більшість. Тому цим викликана моя згадка про можливість участі Блоку Литвина у цій коаліції. Все інше буде тільки за початком завтрашніх переговорів".

Щодо обговорення кандидатури прем’єра, Рибачук зазначив, що вони будуть досить складні. "Представникам політичних сил доведеться складати іспит на здатність домовлятися", - зазначив Рибачук.

Він також сказав, що розрив між партією Регіонів та "помаранчевими" силами був для нього несподіваним. "Для мене новина – саме такі результати", - зазначив він.

В той же час, член Соцпартії Микола Рудьковський зазначив, що його партія піде на коаліцію в тому випадку, якщо "буде здійснено соціальний поворот у політиці держави".

Якщо буде заплановано на п’ять років буде безкоштовна медицина, безкоштовну освіта, заборонена приватизація стратегічних об’єктів..., тоді ми увійдемо в таку коаліцію", - зазначив Рудьковський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування