Мороз попив чай з Єхануровим та Безсмертним і про все домовився

Понеділок, 27 березня 2006, 15:17

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що вони домовилися з "Нашою Україною" про текст меморандуму щодо створення коаліції.

"Ми визначилися щодо принципів формування коаліції, а вірніше – щодо меморандуму перед тим, як формуватиметься коаліція", - сказав Мороз після зустрічі з лідерами "Нашої України".

На питання, які це будуть принципи, він обмежився двома словами: "Нормальні, демократичні".

Мороз додав, що протягом понеділка зустрінеться з іншими учасниками майбутнього парламенту.

На питання, чи буде він обговорювати текст меморандуму з БЮТ, Мороз відповів, що "консультації з Юлією Володимирівною будуть".

На питання, чи буде майбутня коаліція помаранчевою, лідер СПУ відповів: "Подивимось. Ймовірно, так".

На цих словах друга особа Соцпартії, Йосип Вінський, який також брав участь у зустрічі, додав: "Ми вважаємо, що має бути жовто-блакитна коаліція".

У свою чергу Мороз зазначив, що "позиція президента – коаліція має бути державною, а кольори треба відкласти".

Коли журналісти спробували уточнити, чи будуть вестися переговори з Партією регіонів, він відповів: "Не знаю, ми про це ще не думали".

У свою чергу Вінський зазначив, що під час зустрічі вони вели "загальні розмови", а також пили чай. У ній, за його словами, брали участь прем’єр Юрій Єхануров, а також керівник політради "Нашої України" Роман Безсмертний.

На питання, чи меморандум передбачатиме право внести прем’єра тому, хто займе перше місце у складі коаліції, Вінський відповів: "Це як варіант".

Ще він додав, що президент не повинен мати право вето на кандидатуру прем’єра, запропоновану коаліцією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування