У Російській Думі побачили, як США допомагає одній з українських партій

Понеділок, 27 березня 2006, 16:01

Глава думського комітету з закордонних справ Костянтин Косачев звинуватив західні країни, зокрема США, у спробі вплинути на підсумки парламентських виборів в Україні.

"Неприйнятні спроби визначених сил із західної сторони підтримати діючу владу в Україні через прийняття якихось рішень", - заявив Косачев на прес-конференції в понеділок, повідомляє Інтерфакс.

"Я маю на увазі рішення Конгресу США з приводу поправки Джексона-Веніка щодо України, рішення США про визнання України країною з ринковою економікою із врахуванням відомих проблем України з газом", - пояснив він.

"Я вважаю неадекватним рішенням поспішне завершення до виборів в Україні переговорного процесу по лінії США про вступ України до СОТ", - додав Косачев.

"У випадку з Росією США постійно хапаються за голову, наприклад, у питанні про захист прав інтелектуальної власності - піратстві. У мене немає відчуття, що в Україні ситуація з піратством виглядає принципово іншим чином у порівнянні з Росією", - сказав Косачев.

За його словами, така політика США є "спробою втрутитися в політичні процеси, що тривають в Україні, на стороні однієї з партій".

"Для мене нинішня поведінка Росії у контексті нинішньої виборчої кампанії в Україні представляється значно чеснішою, ніж поведінка деяких наших партнерів", - сказав Косачев.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News