Турчинов хоче жовто-блакитну коаліцію

Вівторок, 28 березня 2006, 02:08

Керівник штабу БЮТ Олександр Турчинов пропонує не називати майбутню коаліцію "помаранчевою" і закликає єднатися навколо кольорів українського прапора.

Про це він сказав у ніч з понеділка на вівторок в телемарафоні на каналі "1+1".

"Ми вели кампанію, і зараз виступаємо з тезами, які взагалі не передбачають такі речі як "анти", - відзначив він, пояснивши, що не варто створювати коаліцію проти якоїсь політичної сили, "наприклад, античервону".

"Навіть термін "помаранчева" коаліція ми не хочемо використовувати. Є у нас український прапор, нормальні кольори, симпатичні, я думаю, що всім вони подобаються, і навколо цього прапора можна єднатися", - вважає Турчинов.

Разом з тим, він наголосив, що чесність перед виборцями не дозволить БЮТ будувати коаліцію з Регіонами України або Комуністичною партією. "Є позиції, які ми не будемо розмінювати", - підкреслив він.

Турчинов також повідомив, що здивований заявою одного з лідерів "Нашої України" Миколи Катеринчука про те, що на створення коаліції може знадобитися 2-3 тижні, протягом яких потрібно провести ряд з’їздів партій-учасниць.

"Сьогодні я також почув цю інформацію, вона мене здивувала", - сказав Турчинов.

"Ще добу тому у "Нашої України" не було ніяких проблем. Ми розробили меморандум, і готували його підписання о 22 годині 26 березня. І ніяких з’їздів не передбачалося проводити, тому що у керівництва "Нашої України" були всі повноваження для цього", - зазначив він.

"Потрібне щире бажання. Є бажання – буде коаліція, ні – завжди можна знайти проблему", - підсумував представник БЮТ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...