У Януковича немає шансів стати прем'єром?

Вівторок, 28 березня 2006, 10:42

У лідера Партії регіонів Віктора Януковича немає шансів стати прем'єр-міністром, вважає німецький політолог, експерт з питань Східної України Керстін Циммер.

"Моє враження таке, що поки що принаймні намагатимуться відновити "помаранчеву" коаліцію", - передає слова Циммер Німецька хвиля.

"Якщо ж такі спроби проваляться, тоді, звісно, може відбутися "помаранчево-блакитна" коаліція. Однак поки що я не бачу великих шансів для цього", - додала політолог.

Експерт зауважила, що не знає, що означає прихід в політику бізнесмена Рината Ахметова. "Для нього це означає, що він насолоджуватиметься депутатською недоторканністю, яку дає йому депутатський мандат", - додала Циммер.

На її думку, "це, вочевидь, була одна з головних причин, чому він (Ахметов) вирішив стати політиком".

"Адже ще півроку тому він відкидав політику, мовляв, він не так є політичним актором, як людиною економіки, а політику він залишив би іншим. Але події після "помаранчевої" революції, вочевидь, спонукали його до того, щоб прямо виступити на політичній сцені", - пояснила політолог.

"І він не єдиний, хто зробив цей крок, щоб захистити свою особу від обвинувачень найрізноманітнішого ґатунку, але насамперед в економічній сфері", - додала Циммер.

На її думку, "це, вочевидь, матиме негативні наслідки для такого поняття як політична культура, коли політику розглядають передусім як бізнес чи діяльність виключно для захисту чи втілення власних інтересів".

На питання про роль Партії регіонів у Верховній Раді, Циммер відповіла: "Сама Партія регіонів каже, що вона як найсильніша сила отримала від виборців завдання взяти участь у формуванні уряду".

"Це означає, що ідея залишатися в опозиції до нової "помаранчевої" коаліції їм зовсім не до смаку. Тож, вони намагатимуться цьому завадити", - зазначила експерт.

"Ідея відігравати роль конструктивної опозиції в парламенті їм не дуже близька. Радше позиція - або я буду при владі, або я є ніким, не маю що сказати і можу лише програти", - додала політолог.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування