Мороза сватають у коаліцію Януковича

Вівторок, 28 березня 2006, 11:32

Керівник виборчої кампанії Партії регіонів Євген Кушнарьов допускає майбутню парламентську коаліцію із Соцпартією.

Про це він заявив каналові НТН повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Торкаючись питання формування самої коаліції, він відзначив, що в ідеалі Партія регіонів хотіла мати б у Верховній Раді більш половини мандатів парламенту з партіями, які близькі їй по своїй позиції.

Кушнарьов не виключив з цього списку Соціалістичну партію України, обґрунтовуючи це тим, що соціалісти неодноразово заявляли, що не належать до помаранчевої коаліції.

Він також відзначив, що партія не буде робити трагедію з того, якщо коаліцію сформують помаранчеві сили.

"Якщо хтось думає, що це нас лякає, то відповідь ні. Ми були в опозиції, і нас це не страшить", - сказав Кушнарьов.

У той же час Кушнарьов упевнений, що президент буде зобов'язаний внести на розгляд Верховної Ради кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, запропоновану парламентською більшістю, навіть якщо вона не буде влаштовувати його особисто.

"У нього просто немає іншого варіанта, тому що все інше буде означати початок протистояння президента і парламенту", - сказав він.

Кушнарьов відзначив, що йому навіть не хочеться думати які наслідки може мати таке протистояння.

Він підкреслив, що з початку поточного року набрали сили зміни в Конституцію України, і в зв'язку з цим необхідно "грати за новими правилами".

За словами Кушнарьова, президент безумовно, як глава держави повинен і має право впливати на питання щодо кандидатури глави уряду, але "ставити заслін думці коаліції більшості він не має права".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування