Тимошенко назвала Януковича "меншістю" і попередила про "самогубство" Ющенка

Вівторок, 28 березня 2006, 11:55

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко виключає можливість створення "гранд-коаліції" з Партією регіонів.

"Це не стане "великою коаліцією", - заявила вона в інтерв'ю виданню La Repubblica, повідомляє Инопресса.ру.

"Партія Ющенка – не друга партія. Президент повинен був зробити вибір, хто буде прем'єром, – я або Янукович. В останньому випадку це буде політичним самогубством Ющенка", - вважає Тимошенко.

"Можливість угоди Ющенко-Янукович дорівнює нулю", - додала вона.

На питання про реакцію народу, якщо партія, що одержала максимальну кількість голосів, опиниться в опозиції, Тимошенко відповіла, що "в умовах демократії це нормально".

"Янукович не може сформувати більшість, виходить, він – меншість. Але вільній країні необхідна сильна опозиція, що буде контролювати владу", - додала лідер БЮТ.

На питання про намір Тимошенко стати прем'єром, вона заявила: "Ліберальні сили домовилися, що уряд очолить провідна партія коаліції. Угода готова".

"У вівторок я проведу зустріч – уперше за довгий час – із президентом Ющенком. Основні проблеми зняті з порядку денного: ми складаємо документ, що буде представлений народу", - додала лідер БЮТ.

На її думку, причиною падіння популярності президента Віктора Ющенка стало те, що "він справляв враження опортуніста, що вчепився за владу".

"Спочатку він підписав угоду з Януковичем, потім, після виборів, не став відмовлятися від альянсу із силами, пов'язаними з минулим", - зазначила Тимошенко.

"Помаранчевий" народ не захотів бути обманутим: проголосувавши за Ющенка, потім одержати в прем'єри Януковича. Народ дав сигнал "стоп" кланам, що обібрали країну", - додала лідер БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування