Вітренко розмножила "транзитний сервер"

Вівторок, 28 березня 2006, 12:03

Лідер Блоку "Народна опозиція" Наталія Вітренко заявила про те, що їй відомо про факти грубих фальсифікацій з використанням технології транзитних серверів.

Як повідомили в прес-службі Вітренко, за її словами, "технологія фальсифікації результатів виборів успадкована "помаранчевою" владою від режиму Кучми - всі дані, які сьогодні публікує Центральна виборча комісія як попередні підсумки виборів, надходять з транзитних серверів".

"Ці сервери розташовані в приміщеннях обласних державних адміністрацій усіх регіонів України - саме звідти надходить інформація на сервер ЦВК. Керовані Ющенком губернатори особисто контролюють, яку інформацію передавати для оголошення в ЦВК", - заявила Вітренко.

Лідер "Народної опозиції" вважає, що попередні підсумки голосування 26 березня складені так, щоб дати можливість владі фальсифікувати протоколи під ті дані, з якими ЦВК знайомить громадськість і представників ЗМІ.

Вітренко заявляє про системні випадки фальсифікації результатів парламентських виборів, одержаних від спостерігачів блоку, на всіх виборчих дільницях України.

За словами лідера "Народної опозиції", в Центральних і Північних областях країни зафіксована різниця в бюлетенях для голосування у Верховну Раду і для виборів в облради - так, якщо за попередніми даними з комісій Блок Наталії Вітренко набирає в цих регіонах 1,5-2% у Верховну Раду, то за списком облрад - 3-6%.

"Схоже, що, підмінивши результати голосування у Верховну Раду, фальсифікатори не встигли або не турбувалися підміною результатів місцевих виборів. У даному випадку фальсифікація шита білими нитками", - заявила вона.

Вітренко попереджає владу про відповідальність і вимагає негайно зупинити фальсифікацію результатів парламентських виборів.

"Ми одержимо всі протоколи з "мокрими печатками" з усіх виборчих комісій України - спроба фальсифікувати голосування 26 березня не пройде. Фальсифікатори будуть покарані за всією суворістю закону, вони понесуть кримінальну і політичну відповідальність за свої дії повною мірою", - заявила Вітренко.

Водночас голова ЦВК Ярослав Давидович вважає недоречними заяви Вітренко про фальсифікацію підрахунку голосів.

"Немає жодного втручання в інформацію про підрахунок голосів, і представники Блоку "Народна опозиція" можуть звірити ці дані з даними протоколів", - сказав Давидович.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування