Україна радіє, що виконала завдання Європи

Вівторок, 28 березня 2006, 13:04

Парламентські вибори свідчать про відповідність України високим європейським демократичним нормам і стандартам підготовки і проведення виборчого процесу.

Про це заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук, повідомляє Ліга.

Філіпчук переконаний, що проведення виборів відповідно до європейських норм і стандартів відкриває нові перспективи перед Україною в процесі європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Ми вітаємо попередні висновки місії ОБСЄ за спостереженням на парламентських виборах в Україні", - зазначив представник МЗС.

"Беручи до уваги попередні висновки міжнародної місії спостерігачів, можна зробити висновок, що Україна виконала одне з ключових положень Плану дій Україна-ЄС щодо демократичного проведення парламентських виборів відповідно до міжнародних стандартів", - заявив Філіпчук.

При цьому він додав, що "це є черговим підтвердженням необоротності демократичних перетворень в українському суспільстві, потужним поштовхом, що наближає Україну до Європи".

Філіпчук зазначив, що у післявиборний період головні пріоритети зовнішньої політики України залишаються незмінними.

За його словами, гарантом послідовності зовнішньої політики є президент, який, відповідно до Конституції, представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави.

За президентом залишається і право вносити у Верховну Раду подання про призначення міністра закордонних справ.

Як відомо, у звіті місії ОБСЄ зазначається, що виборча кампанія в Україні проводилася відповідно до зобов'язань держави в рамках ОБСЄ, Ради Європи, іншими міжнародними стандартами демократичних виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування