Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москві не подобається, як Тарасюк "чихвостить" російського колегу

Вівторок, 28 березня 2006, 17:18

У Москві готують візит міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова до України, але вражені тональністю нещодавніх висловів голови МЗС цієї країни, Бориса Тарасюка, з даного питання.

Про це у вівторок заявив офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Михайло Каминін, повідомляє Інтерфакс.

"Нас вразила тональність, у якій було піднято це питання. Проте зазначимо, що візит міністра закордонних справ РФ в Україну стоїть на порядку денному й активно готується", - зауважив Каминін.

За його словами, "важливо, щоб його зміст мав високу якість і сприяв подальшому розвитку російсько-українських відносин".

Минулого тижня Тарасюк заявив в інтерв'ю російській службі Бі-Бі-Сі, що для поліпшення відносин між Києвом і Москвою недостатньо тільки контактів і добрих відносин лідерів двох країн.

"Для цього потрібно, щоб вилізли з окопів деякі російські політики, у тому числі наші колеги з міністерства закордонних справ. І почали працювати конструктивно", - зазначив міністр.

"У січні я запропонував своєму колезі Сергію Лаврову: давай зустрінемося, проведемо перше засідання нашого комітету в рамках комісії Ющенко-Путін з міжнародного співробітництва", - продовжив Тарасюк.

"Він говорить: "Добре, я приїду. Давай у лютому". Давай. Де Лавров? Немає Лаврова", - додав голова МЗС України.

У зв'язку з цим Каминін зазначив, що 24 лютого голові МЗС України було відправлено докладне послання міністра закордонних справ РФ Лаврова з ключових питань російсько-українських відносин.

"Можна сказати, що робота йде в динамічному ключі. На 5-6 квітня в Києві намічене проведення засідання підкомісій з Азово-Керченського врегулювання і з прикордонних питань зазначеного підкомітету", - повідомив офіційний представник МЗС РФ.

"Хотіли б також нагадати, що, починаючи із середини лютого, запущено механізм роботи підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування на території України", - зазначив Каминін.

Також він додав про намір підписати угоду між урядом РФ і Кабміном України про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних районів.

"Словом, у Москві вважають, що в російсько-українських відносинах передбачається велика спільна робота з вирішення практичних питань двосторонньої взаємодії", - підбив підсумок Каминін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...