Для Партії регіонів Янукович єдина кандидатура, але можлива розмова

Вівторок, 28 березня 2006, 17:41

Партія регіонів почне переговори про створення парламентської коаліції, коли буде ясно, які сили проходять у Верховну Раду.

Про це заявив керівник виборчої кампанії ПР Євген Кушнарьов.

"Партія регіонів до переговорів ще не приступала", - сказав він в інтерв'ю "Газеті.Ру" (На момент публікації інтерв'ю Віктор Янукович зустрівся з Віктором Ющенком).

"Ми відкриті для діалогу абсолютно з усіма без винятку партіями і блоками, які пройшли в парламент. Усі, хто обраний у парламент, обрані нашими громадянами, ми не маємо права ігнорувати їхні інтереси", - відзначив він.

"Офіційні переговори Партія регіонів почне, коли з'явиться повна ясність з учасниками майбутньої Ради. Сьогодні Ющенко збирає керівників партій і блоків, можна говорити, що це початок непростої роботи з формування майбутньої коаліції", - підкреслив він.

"При цьому ми вважаємо принциповим починати вести переговори не з поділу портфелів, а з ключових принципів у зовнішній і внутрішній політиці України", - заявив Кушнарьов.

За його словами, ключовою темою для переговорів буде не економіка, а питання зовнішньої політики.

"Найбільш складною для переговорів буде аж ніяк не економіка – тут принципових розбіжностей немає. Більш складні – зовнішньополітичний і гуманітарний блоки. Це тема НАТО. Тема Росії в цілому й ЄЕП, що, на жаль, протиставляються", - сказав Кушнарьов.

Що стосується кандидатури майбутнього прем'єра, Кушнарьов заявив, що в Партії регіонів Янукович – "це єдина кандидатура на посаду прем'єра, і ми будемо починати переговори з цієї кандидатури".

"Якщо вона буде сприйматися нашими партнерами по майбутній коаліції, то шанси стовідсоткові. Якщо будуть висунуті як зустрічні умови – будемо обговорювати", - сказав він.

Представник Партії регіонів також припустив, що про формат майбутньої коаліції можна буде з упевненістю говорити тільки до середини квітня.

Кушнарьов висловив задоволення результатом виборів для ПР. Що стосується результатів "Нашої України", то Кушнарьов назвав їхнім наслідком роботи президента, а результат БЮТ оцінив як "вражаючий".

"Але таким, котрий буде мати наслідки для майбутнього України – навряд чи. Її результат – наслідок млявої аморфної політики президента Ющенка", - додав Кушнарьов.

Найбільшою несподіванкою виборів Кушнарьов назвав провал партії спікера Володимира Литвина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...