Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Віче" пропонує коаліцію по перерахунку голосів

Вівторок, 28 березня 2006, 18:24

Партія "Віче" вимагає всеукраїнського перерахунку голосів, оскільки вважає, що у цієї партії та низки інших було вкрадено голоси.

"Під час підрахунку голосів було вкрадено голоси партії "Віче" та інших партій", - йдеться у повідомленні прес-служби партії, яке наводить УНІАН.

Головним способом фальсифікації партія "Віче" називає перекладання бюлетенів, відданих за одну партію, в пачку іншої партії та внесення недостовірних даних у протоколи.

"Наша впевненість ґрунтується на низці фактів крадіжки голосів. Зокрема у Харкові на одній з дільниць за "Віче" віддали голоси 85 виборців, що було відображено у протоколі", - йдеться у повідомленні.

"Після того, як протокол був направлений до окружної виборчої комісії, він надійшов назад із печаткою, але в ньому значилося, що лише 4 виборці проголосували за "Віче". І це далеко не поодинокий випадок", - цитує прес-служба лідера партії Інну Богословську.

Богословська вважає, що система фальшування виборів діяла завдяки двом механізмам: бюлетені з позначками напроти "Віче" та інших партій враховувались на користь трьох великих блоків: Партії регіонів, БЮТ та "Нашої України".

З іншого боку відбувалась підробка протоколів на етапі транспортування з дільниць до окружкомів для завірення їх печаткою.

"Нам дали право на голосування, але не дали право на вибір", - вважає один з лідерів "Віче" Вадим Карасьов. За його оцінкою, це був "чесний демократичний бардак".

Він вважає, що ситуація із спотворенням результатів виборів не є випадковою, і нагадує, що "Віче" ще за місяць до виборів попереджала про ймовірну змову великих політичних сил з тим, аби не допустити у парламент "молоді прогресивні сили, які можуть позбавити політичних гігантів монополії".

Лідери "Віче" також заявили про створення коаліції зі всіма політичними силами, які також мають намір відстоювати справедливий підрахунок голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування