Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Януковича терміново хоче поговорити з Росією

Середа, 29 березня 2006, 10:50

Партія регіонів виступає за негайне поновлення переговорів України і Росії про створення Єдиного економічного простору, що дозволить, зокрема, вирішити питання про енергоносії.

Про це заявив в інтерв'ю РІА Новини глава виборчого штабу цієї партії Євген Кушнарьов.

Він відзначив, що Партію регіонів хвилює проблема високих цін на газ.

"Ця ціна визначає сьогоднішній катастрофічний стан української економіки і позбавляє нас перспектив серйозного економічного росту", - вважає Кушнарьов.

"Ми бачимо вирішення цієї проблеми в негайному поновленні переговорів з Росією про створення ЄЕП", - сказав він.

"У рамках єдиного економічного простору буде діяти єдиний енергетичний тариф, що буде значно нижче сьогоднішньої ціни на газ", - підкреслив Кушнарьов.

"А головне, у нас буде передбачуваність у цьому питанні. А в економіці довгострокові нормативи, якщо вони правильно прораховані і визначені, дають колосальний виграш", - сказав Кушнарьов.

"Якщо ми зробимо економічний прорив і на цій основі забезпечимо добробут людей, то ми знімемо гостроту дуже багатьох політичних і національно-мовних проблем. Ці проблеми зараз так болісно сприймаються, тому що люди бідні і злі", - відзначив глава виборчого штабу Партії регіонів.

Кушнарьов також заявив, що Партія регіонів виступає за введення м'якого федералізму в Україні.

"У нас є розуміння того, як об'єднати Україну, зробити її одноколірною. Не знаю, наскільки її готові обговорювати наші опоненти. Мова йде про м'який федералізм або європейський регіоналізм, широко розповсюджений в Європі", - сказав він.

Поки ж, констатував Кушнарьов, федералізм в Україні перетворився в лайливе слово, а зусиллями політтехнологів його пов'язали з протилежним поняттям - "сепаратизм".

"Коли люди на сході України зрозуміють, що в культурній сфері ніхто не сумнівається в їхньому праві використовувати російську мову, а на заході усвідомлюють, що ніхто ніколи не прийде і не буде їм нав'язувати російську мову в якості другої державної, то тільки радикали будуть продовжувати паразитувати на цій темі", - сказав Кушнарьов.

Природно, підкреслив керівник виборчого штабу, "при цьому українська мова повинна залишитися державною. Це ніхто не ставить під сумнів".


РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування