Тимошенко обіцяє дійти до Верховного суду через фальсифікації

Середа, 29 березня 2006, 13:42

Блок Юлії Тимошенко заявляє про фальсифікації виборів у п`яти областях.

Як повідомив заступник керівника штабу БЮТ Олег Надоша, "явних порушень під час голосування виявлено не було. Проблеми почалися під час підрахунку голосів".

"Ми впевнені в тому, що сьогодні в Донецькій, Луганській областях іде явне перекручення результатів голосування", - заявив він.

В свою чергу керівник юридичного департаменту Андрій Портнов продемонстрував присутнім чисті протоколи з проставленою печаткою та всіма необхідними підписами.

"Є й такі, де всі дані проставлені олівцем, і стоїть печатка", - додав Портнов, слова якого наводить прес-служба БЮТ.

"Є випадки, де досі не закінчено голосування: в Макіївці людина зайшла на дільницю в неділю і три дні там сидить і думає, за кого проголосувати. Тому засідання комісії досі не може розпочатися", - навів приклад Портнов.

Він розповів, що загалом на 43 дільницях голоси БЮТ віддали Блоку Лазаренка. На деяких дільницях голоси прихильників БЮТ записали "Європейській столиці", але здебільшого їх перекидали Партії регіонів та Блоку Вітренко.

Він додав, що на деяких дільницях, зокрема в Козині Київської області, члени комісій переховуються. Олег Надоша повідомив, що штаб БЮТ має відеоматеріали, "де показано, як відкриваються дільниці, як у скриньку не вкидається контрольний аркуш…".

"По цілій низці регіонів ми будемо ставити питання про визнання результатів голосування недійсними. Ми не тішимо себе ілюзіями, що окружні комісії задовольнять цю вимогу, тому після цього звернемося до ЦВК, а в разі відмови – до Верховного Суду", - пообіцяв Портнов.

Надоша розповів, що БЮТ звернувся до президента з проханням вжити заходів щодо розслідування цих випадків, "щоб ми мали право називатися європейською державою".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування