МЕДВЕДЧУК ПОДАВ У ВІДСТАВКУ і не хоче махати кулаками

Середа, 29 березня 2006, 14:17

Віктор Медведчук подав у відставку з посади голови СДПУ(О).

На що сподівався Медведчук за день до виборів

Відповідну заяву Медведчук подав у середу, повідомляє прес-служба партії.

Медведчук просить звільнити його від обов'язків голови СДПУ(О) у зв'язку з тим, що блок "Не Так", куди входила очолювана ним партія, не набрав необхідної кількості голосів виборців для проходження в парламент, сказано в повідомленні.

Коментуючи журналістам причину своєї відставки, Медведчук сказав:

"Лідер партії, що програла парламентські вибори, має подавати у відставку. Це моє рішення відповідає всім нормам демократії, прихильником якої я був завжди і залишаюся сьогодні".

"Я, як будь-який керівник, маю нести відповідальність за результати роботи. При цьому я залишаюся членом партії, у якій перебуваю вже 12 років — єдиної партії у своєму житті", - додав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чому в зв'язку з численними заявами різних політичних сил про факти фальсифікацій результатів виборів його блок не ініціювало перерахування голосів, Медведчук підкреслив:

"Я вважаю, що після бійки кулаками не махають. А якщо фальсифікації результатів виборів мали місце, виходить, ми самі винуваті в тім, що наші члени виборчих комісій і спостерігачі не забезпечили адекватну й ефективну систему контролю в ході голосування".

Медведчук також висловив впевненість у тому, що сили, що входять у блок докладуть усі зусилля, щоб ініційований СДПУ(О) референдум по НАТО й ЄЕП відбувся.

"Ми не можемо не виправдати довіри мільйонів людей, які нам повірили. Які повірили в те, що в них є гарантоване Конституцією право самим визначати своє майбутнє. І ми обов'язково забезпечимо це право", - сказав він.

Згідно з даними ЦВК, блок "Не Так" не зміг подолати 3%-вий бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування