Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підприємства Пінчука й Ахметова стали платити менше податків, а Тарути йдуть в офшор

Середа, 29 березня 2006, 14:39

Міністерство фінансів обвинувачує найбільші підприємства України в заниженні сум по сплаті податків, що може призвести до невиконання бюджету в першому кварталі поточного року.

"Значне занепокоєння викликає те, що наші компанії почали працювати через офшори. Різко зросла частка експорту, що здійснюється через офшорні зони. Через офшори здійснюється 41% експорту", - сказав Віктор Пинзеник у ході засідання уряду в середу в Києві.

За його словами, Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (голова правління член СПУ Володимир Бойко) експортує 13% своєї продукції через офшори, корпорація "Індустріальний союз Донбасу" - 63%, Алчевський меткомбінат (ІСД)- 63%, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського (ІСД) - 70%.

"Донецьксталь" (71% належить "Укрпромінвесту") проводить через офшори 61% продукції, Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (42% у групи "Приват")- 74%, Запорізький алюмінієвий комбінат - 82%, Південний гірничо-збагачувальний комбінат - 69%, Побузький феронікелевий завод - близько 100%, "Кримський титан" - 43%, Нікопольський завод нержавіючих труб - 47%.

Також експортує свою продукцію через офшори Алчевський коксохімзавод (Луганська обл.) - 75%, ФК "Дніпро" - 83%, "Юніпласт" (Дніпропетровськ) - 100%, Марганецький ГЗК (Дніпропетровська обл.) - близько 100%, "Ілліч-Сталь" (Донецька обл.) - 100%, ГЗК "Суха Балка" - 30%, "ЮТіСТ" (обоє - Дніпропетровська обл.) - 41%.

Пинзеник також сказав, що більшість платників податків у Дніпропетровській і Донецькій областях "перестали платити податок на прибуток".

За його словами, ЗАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" зменшило сплату податку на прибуток у два рази в порівнянні з минулим роком, СєвГЗК - у два рази, Центральний ГЗК (обидва належать СКМ)- у три рази, корпорація "Інтерпайп" - у два рази, Нікопольський завод феросплавів - у дев'ять разів, промислово-виробниче підприємство "Кривбасвибухпром" - у 10 разів, Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча - у 10 разів.

Пинзеник також відзначив, що ризик невиконання бюджету за березень складає 700 млн. грн.

"З податку на прибуток ми оцінюємо невиконання в 1 млрд. грн., з рентної плати за нафту і газовий конденсат - приблизно в 270 млн. грн.", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування