Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький готує в Києві новий Майдан для отримання посвідчення

Середа, 29 березня 2006, 20:29

Потенційний переможець виборів в мери Києва Леонід Черновецький закликає киян вийти у четвер о 15 годині на акцію протесту під київську мерію.

До цих дій Чернівецький збирається вдатися, доки не отримає посвідчення мера Києва, про що він заявив на прес-конференції в середу.

"Протягніть мені руку і отримайте натомість моє серце! Зараз для нас важливий момент – мені потрібна ваша допомога. Я прошу вас вийти на вулиці 30 березня о 15 годині до адміністрації Києва", - звернувся Черновецький до киян.

"Там панує зараз паніка - з одного боку страх через відповідальність, яку доведеться нести за всі справи, які вони робили за нашими спинами", - сказав він.

"А з іншого – повним ходом йде фальсифікація виборів у зв’язку з тим, що Омельченко, сподіваючись на одну з популярних партій, намагається через суд визнати вибори мера недійсними", - додав Черновецький.

Він також розповів, що "з мерії вивозять документи і він звернувся до МВС, щоб ті зупинили цей процес".

"Вони поставили свій патруль біля центрального входу, хоча зрозуміло, що документи виносять з інших дверей. Ми навіть зловили одну таку машину", - розповів Черновецький.

Також потенційний мер заявив, що "ходив у вівторок до Омельченка і просив його припинити виносити документи".

Під час прес-конференції Черновецький заявив, що головним його завданням буде вирішення насущних проблем киян щодо забудови Києва.

Проте на питання щодо будинку на Грушевського 9-а, Чернівецький відповів, що не зовсім в курсі, що це за будинок, але пообіцяв розібратися.

Він також заявив, що скоріше за все, ліцензії на забудову Києва були легальними і їх не вдасться опротестувати, але в подальшому пообіцяв керуватися в цьому питанні думкою киян.

На питання про роль в його житті церкви "Посольство Боже", Черновецький заявив, що вона сформувала його як людину. "Зі мною Бог. Ви вірили в мою перемогу? Ні. Це зробив Бог, і я повинен йому послужити", - зазначив він.

На прес-конференцію Черновецького прибули представник Партії регіонів Василь Горбаль, "Нашої України" Юрій Оробець, представник СДПУ(о) Нестор Шуфрич. Вони підтримали нового мера, хоча на виборах їх політичні сили виступали на боці Омельченка.

Також на прес-конференції були присутні Владислав Каськів, Юрій Кармазін, Валерій Пустовойтенко, які привітали Черновецького з перемогою на виборах мера.

Черновецький ще раз заявив журналістам, що у вівторок його привітав президент Віктор Ющенко з перемогою на виборах мера Києва.

"Я поважаю його, тому що він не брехун, а порядна людина. Він мені зізнався, що хотів, щоб переміг Володимир Кличко, але привітав мене з перемогою", - заявив Черновецький.

"А те, що секретаріат (президента) заявив (що такого привітання не було), то це вже політика, а я вам кажу правду", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...