АХМЕТОВ ЗІЗНАВСЯ, ЩО НЕ ПЛАТИВ УСІ ПОДАТКИ

Четвер, 30 березня 2006, 13:39

Новообраний депутат Ринат Ахметов заявляє, що не має спільного бізнесу та інтересів з криміналітетом.

"Що стосується мого кримінального минулого, то в 2005 році правоохоронці зробили такий аудит мого минулого, що не залишилось жодного питання. Уявіть, якщо б щось було...", - відповів Ахметов на питання про чутки щодо його кримінального минулого.

"Щодо мого, як говорять, кримінального оточення... У мене абсолютно легальний бізнес з абсолютно прозорою структурою власності. А де, з ким я зустрічався, поговорив, випив чайку... Це ж не значить, що у нас є спільний бізнес, спільні інтереси. У нас точно немає спільного бізнесу і спільних інтересів (з криміналітетом)", - наголосив він.

Ахметов при цьому пожартував: "Друзі, ми так можемо дійти до абсурду. Уявляєте, через рік виявиться, що Луценко – головний наркобарон України. Тобто весь бізнес наркомафії контролюється Луценком. А Корніч (начальник Управління боротьби з оргзлочинністю МВС) тримає проституток, тобто весь бізнес проституції контролюється Корнічем. А Москаль (екс-заступник Луценка) тримає групу кілерів, тобто ліквідовує зайвих конкурентів. І потім будуть казати: "У Ахметова дуже незрозуміле минуле - бо ви пам'ятаєте, вони його запрошували на чай. Більше того, він приїжджав, пив. Про що вони говорили, ніхто не знає".

Як відомо, Луценко запрошував Ахметова на чай, також він давав пояснення в МВС по кримінальній справі.

Розповідаючи про свою бізнес-діяльність на початку 90-х, Ахметов заявив: "Ми жили в рамках економічного законодавства. Український бізнес має визнати, що не міг працювати в світлу".

"Є бізнес білий і є бізнес чорний. А ось ми знаходилися у сірому. Хоч сірий колір я не люблю", - додав Ахметов.

На питання, як він заробив перший мільйон, Ахметов розсміявся: "Відчуваю, снаряди вибухають все ближче і ближче! Мені легше сказати, як заробив перший мільярд і також другий".

"Я вже казав, що 1992-95 роки були періодом неформальної економіки. Нами була створена компанія АРС. Ми займалися торгівлею вугіллям та коксом. Саме в ці роки я й заробив перший мільйон".

"А стартовий капітал тоді у нас був нульовий. Були тільки величезне бажання і енергія... Тобто в спадок нам нічого не відійшло", - сказав бізнесмен.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування