Тимошенко хоче звільнити силовиків, але не всіх

Четвер, 30 березня 2006, 14:13

Блок Юлії Тимошенко при формуванні уряду наполягатиме на заміні генпрокурора, глави Служби безпеки і декількох міністрів.

Про це повідомив член БЮТ Левко Лук'яненко в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в четвер.

"Насамперед потрібно, щоб прем'єр-міністром стала Юлія Тимошенко. По-друге, потрібно замінити генерального прокурора, замінити міністра економіки, міністра фінансів, главу Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ", - заявив Лук'яненко.

"Необов'язково, щоб це були тільки члени БЮТа. Це можуть бути й інші люди", - додав він.

Лук'яненко підкреслив, що ідея полягає в тому, щоб "створити такий уряд, який міг би активно реалізовувати програму помаранчевої революції".

Він також розповів, що переговори по створенню коаліції тривають "важко".

"У "Наший Україні" борються дві течії. Одна — за те, щоб усе-таки створити цю парламентську коаліцію в складі "Наша Україна" – БЮТ – СПУ". Для іншої частини це неприйнятно", - сказав він.

"Тому що в складі "Нашої України" є підприємці й олігархи. І прихід Тимошенко на посаду прем'єра загрожує тим, що їм доведеться сплачувати податки в значно більших обсягах. Тому вони штовхають "Нашу Україну" до того, щоб вона пішла на союз з Партією регіонів", - пояснив Лук'яненко.

Він також відзначив, що такий сценарій був би "серйозним ударом по авторитету "Нашої України" і по президенту, тому що це був би крок назад".

"Ми зараз знаходимося на грані двох світів: якщо буде створена "помаранчева" коаліція – це означає, що в Україні буде встановлюватися законність і порядок. І олігархам доведеться платити нормальні податки", - сказав він.

Лук'яненко також наголосив, що БЮТ готовий підписати угоду про коаліцію в будь-який час.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...