Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтернетники хочуть собі невіртуального віце-прем’єра

Четвер, 30 березня 2006, 16:21

Інтернет Асоціація України виступає за введення при Кабінеті міністрів посади віце-прем'єра з питань інформаційного суспільства й інформаційно-комунікаційних технологій.

Відповідну заяву озвучила в четвер на прес-конференції голова правління ІнАУ Тетяна Попова , повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За її словами, Асоціація вважає також доцільним створення при Верховній Раді окремого комітету, а при Кабміні - нового міністерства у сфері ІКТ.

ІнАУ виступає за припинення плинності кадрів на посадах міністрів і основних керівників у сфері ІКТ і пропонує обмежити термін їхнього перебування на посадах до 5 років.

Як вважають в Асоціації, новостворене міністерство повинне мати підтримку в особі громадської ради з ІКТ, що формується з представників неурядових державних організацій і провідних експертів ринку.

ІнАУ констатує, що на даний час у сфері ІКТ відчувається "практично повний вакуум влади".

При цьому, зазначає Асоціація, незважаючи на низку прийнятих прогресивних законів, указів, спостерігається їх "мляве виконання".

У цьому зв'язку ІнАУ ініціює створення державної стратегії у сфері ІКТ, що спирається на "рушійні сили в парламенті, уряді, секретаріаті президента й у РНБО".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...