В "Нашій Україні" бояться, що їх "порвуть" і що Тимошенко буде президентом

П'ятниця, 31 березня 2006, 13:15

Більшість регіональних організацій "Нашої України" виступають за створення у майбутньому парламенті коаліції демократичних сил з Блоком Юлії Тимошенко та Соцпартією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нашої України" про переговорний процес щодо створення коаліції в регіонах.

“У нас в області усі проголосували за помаранчеву коаліцію: НУ, БЮТ, УНБ Костенка-Плюща та СПУ", - сказав голова Тернопільського облосередку “Нашої України” Олег Гуменюк.

Реклама:

Голова Волинського облосередку “Нашої України” Микола Шуліга повідомив, що "постійно лунають дзвінки у штаб, усі вимагають помаранчевої коаліції".

"В області лідирує БЮТ, але з ними у нас стосунки не дуже теплі... Стосовно соціалістів – за попередньою інформацією до облради вони не пройшли. Пройшов УНБ Костенка-Плюща і Регіони, які мають 4%. Та все одно, об’єднаємося в помаранчеву коаліцію. З приводу об’єднання з Регіонами – цього у нас бути не може, я цього не допускаю”, - сказав він.

За словами губернатора Волинської області Володимира Бондаря, створення коаліції розглядається у форматі “Наша Україна” - БЮТ - Блок Костенка-Плюща".

ВІДЕО ДНЯ

"Можливий також варіант залучення представників Блоку Литвина і Пора-ПРП", - додав він.

Водночас голова Донецького облосередку “Нашої України” Антон Клименко вважає, що говорити про помаранчеву коаліцію на обласному рівні "нема сенсу", оскільки в області в більшості міських та районних рад “Наша Україна” не подолала тривідсотковий бар’єр.

"Щодо загальнодержавного рівня - Рада нашої організації виступає за помаранчеву коаліцію БЮТ, НСНУ та СПУ", - додав Клименко.

Голова Івано-Франківської облорганізації “Нашої України” Зіновій Шкутяк, говорячи про створення коаліції, зазначив:

“Ми за помаранчеву коаліцію. Але за однієї умови: кандидат в прем’єри повинен офіційно заявити, що ніколи, за жодних умов не буде претендувати на президентське крісло, якщо Віктор Ющенко піде на другий термін. Наша головна вимога – прем’єр-міністр не буде претендувати на президентське крісло".

Голова Чернівецької облорганізації “Нашої України” Борис Баглей також висловився за створення помаранчевої коаліції. "Якщо не буде коаліції з БЮТ та СПУ, люди нас "порвуть", - сказав він.

Такої ж думки дотримується голова Харківської облорганізації “Нашої України” Ярослав Ющенко.

"На загальноукраїнському рівні у нас має бути коаліція з БЮТ та СПУ. На Харківщині до облради пройшли, окрім нас, БЮТ, “Віче” та партія “Відродження”. З цими політичними силами коаліція цілком можлива", - сказав він.

"Так само на обласному рівні можливий діалог з Блоком Володимира Гошовського "За Союз". Вітренко до Харківської облради також “пролізла”, але ясно, що з нею нам не по дорозі. А от соціалісти у нас не проходять, не проходить і Блок Литвина", - додав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування