Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Тимошенко з нетерпінням чекатимуть помилок?

П'ятниця, 31 березня 2006, 13:39

Російський політтехнолог Глєб Павловський вважає, що Україні потрібна "широка коаліція".

"Потрібна широка коаліція. Я назвав би її "надкольоровою" та національно значущою", - заявив Павловський, слова якого наводить УНІАН.

"Більшість та уряд, створені за ідеологічним принципом, - це більшість та уряд для своїх", - вважає він.

В такому випадку, на думку Павловського, "решта дивитимуться на більшість з ненавистю". Він також вважає, що зараз Україна має шанс подолати розкол, який виник у 2004 році.

"І слід скористатися цією можливістю, а уряд Тимошенко просто відкладе вирішення цього завдання", - зазначив він.

"Тема помаранчевої коаліції - це ідеологічна тема, яка досить швидко може обернути ту політичну силу, на яку спирається Юлія Володимирівна, на ще одну "Пору", - додав Павловський.

Він також вважає, що з Тимошенко "порівняно легко вести бізнесові справи".

"Але прогнозувати її поведінку як прем’єра я не можу. Бо прогнозувати поведінку прем’єра, якого не підтримуватиме президент, і який дратуватиме більшу частину Верховної Ради, досить важко. ЇЇ помилок з нетерпінням чекатимуть усі серйозні політичні гравці України", - зазначив він.

На питання щодо заяви лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука про відставку Павловський відповів:

"Україна не настільки багата такими сильними особами, як Медведчук, щоб розраховувати на те, аби він пішов у тінь, залишившись без роботи".

"Він один з найкращих менеджерів країни. Гадаю, він залишиться і в політиці, і в бізнесі. Точно не знаю, чим він займатиметься, але Медведчук ще не завершив свою достатньо серйозну амбітну програму щодо референдуму про НАТО", - додав він.

Щодо зовіншньої політики України та перспектив перебування голови МЗС Бориса Тарасюка на своїй посаді, Павловський відзначив:

"Намагання проводити антиросійську політику - означає вести негативну контркампанію щодо іміджу України в Росії. У Росії багато сил, які підігріватимуть посилення ворожнечі з Україною, виходячи з конкурентних міркувань".

"Це не ідеологічні сили, це сили, пов’язані з певними секторами економіки та політичними колами. Для них буде подарунком політика таких людей, як пан Тарасюк", - зазначив він.

Павловський довгий час був радниками голів адміністрації президента Росії і досі вважається людиною, наближеною до Кремля.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування