На виборах СБУ відбивала атаки хакерів на сервер ЦВК

П'ятниця, 31 березня 2006, 13:46

Служба безпеки України констатує безперебійність і чіткість роботи серверної системи Центральної виборчої комісії під час проведення парламентських виборів.

Перед початком виборів СБУ провела відповідну державну експертизу системи захисту, повідомляє прес-служба відомства.

"Вжиті заходи забезпечили надійність та безперебійність функціонування IAC "Вибори народних депутатів України", а також унеможливили несанкціоноване підключення до IAC додаткових елементів", - сказано у повідомленні.

У СБУ стверджують, що під час цих виборів вперше було застосовано механізм електронного цифрового підпису.

"Складний алгоритм парольного доступу (пароль складався з трьох частин, свої частини паролю представники ЦВК, СБУ та розробника зберігали і вводили окремо) виключив можливість отримання кодів доступу до сервера ЦВК будь-якою сторонньою особою", - йдеться у повідомленні.

Також в СБУ зазначають, що на відміну від виборів президента 2004 року, коли затримки в передачі інформації складали від 2 до 24 годин, під час проведення нинішніх виборів попередні відомості про хід голосування надходили без затримок та одразу відображалися на головному моніторі ЦВК і в мережі Інтернет.

Водночас, як сказано у повідомленні, від 23 до 30 березня 2006 року було зафіксовано близько 29 тисяч комп’ютерних атак та спроб втручання до ресурсів інформаційно-аналітичної системи "Вибори…".

"Разом з тим, комплексна система захисту інформації, створена за безпосередньої участі Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації СБУ, не дозволила реалізувати жодної з них", - стверджують в СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News