ЮЩЕНКО ЗГОДНИЙ ПЕРЕРАХУВАТИ ГОЛОСИ НА ВИБОРАХ

П'ятниця, 31 березня 2006, 14:28

Президент Віктор Ющенко виступає за перерахування голосів на дільницях, де офіційні результати викликають сумніви.

Про це сказав на брифінгу заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Президент вважає, що, безумовно, у цьому повинно бути все відповідно до законів і Конституції. Якщо фігуранти, учасники виборчих перегонів мають на руках документи, що свідчать про невідповідність офіційних даних і того, що відбулося за результатами підрахунку голосів, безумовно, на всіх цих дільницях повинні бути перераховані голоси", - підкреслив представник секретаріату.

Він зазначив, що позиція президента полягає в тому, що, якщо фігуранти виборчої кампанії мають інформацію про факти, які не відповідають офіційним даним, то по всіх цих дільницях повинні бути перераховані результати голосування.

"Ми повинні зняти будь-які сумніви про легітимність влади. Легітимність влади і її незаперечність є основою її надійного й авторитетного функціонування", - сказав він.

Як відомо, партія "Віче", Блок "ПОРА-ПРП", блок Народно-демократичних партій і Народний блок Литвина просять Верховну Раду зобов'язати Центральну виборчу комісію організувати перерахування бюлетенів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...