Єхануров за рахунок населення підтримає олігархів

П'ятниця, 31 березня 2006, 14:46

Зниження ціни електроенергії для найбільших промислових споживачів шляхом введення нульового класу можливо лише при підвищенні ціни для населення, щоб не торкатися інших категорій споживачів.

Як у четвер пояснив міністр палива й енергетики Іван Плачков, зараз ціна істотно занижена.

"Єдиний варіант уведення нульового класу - тільки за рахунок підвищення тарифів для населення. Якщо по-іншому, то я абсолютно не згодний", - заявив він.

"Іншим підприємствам піднімати, наприклад, сільгоспвиробникам, середньому бізнесу, щоб великим підприємствам зменшити? Це абсолютно неправильний підхід", - пояснив свою позицію Плачков.

У той же час, міністр промполітики Володимир Шандра заявив, що в міністерства немає розрахунків, на скільки може знизитися ціна для споживачів пропонованого нульового класу і вирости ціна для споживачів існуючих перших і других класів.

"Це має визначати Національна комісія регулювання електроенергетики", - підкреслив він.

Міністр висловив сподівання, що в квітні рішення про введення нульового класу все-таки буде прийнято.

Раніше уряд України заявив про намір віднести до нульового класу споживачів електроенергії, що характеризується найвищими обсягами її споживання (понад 50 млн. квт-ч на місяць) і найбільш низькими тарифами, понад 20 великих підприємств країни.

Передбачалося розглянути це питання на засіданні Кабінету міністрів 29 березня, однак цього зроблено не було.

В даний час, за розрахунками НКРЕ, ціна електроенергії для населення складає 64% від її собівартості, тому Комісія вирішила з 1 травня підвищити ціну на 25%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News