Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія 1 квітня залишиться без української горілки

П'ятниця, 31 березня 2006, 18:57

Українські виробники алкоголю з 1 квітня змушені припинити постачання продукції в Російську Федерацію через проблеми з акцизними марками нового зразка і з запуском у РФ Єдиної державної автоматизованої інформаційної системи (ЄДАІС).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" представники вітчизняних алкогольних компаній, на сьогодні вони не одержали спецмарки нового зразка, що РФ запроваджує для маркірування імпортного алкоголю з 1 квітня 2006 року.

При цьому підприємства зазначають, що наявність марок не вирішує проблеми постачань продукції на російський ринок, оскільки в Росії не налагоджено систему ЄДАІС, у яку мають вносити інформацію про імпортний алкоголь.

"Інформації про можливі терміни вирішення цих проблем як у нас, так і, думаю, у інших виробників, немає", - сказав агентству директор маркетингу і реклами лікеро-горілчаного заводу "Хортиця" Сергій Величко.

Він відзначив, що "Хортиця" створила запаси продукції на російському ринку для забезпечення стабільних продажів на певний період. Керівник служби зв'язків із громадськістю Української горілочної компанії Nemiroff Коновалова повідомила, що компанія передбачала такий розвиток ситуації і теж створила запаси продукції.

"Все залежатиме від того, як надовго затягнеться ця ситуація, - якщо на 3-4 місяця і більше, то зрозуміло, що ніяких складських запасів не вистачить", - сказала вона.

За словами президента асоціації "Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну" (СОВАТ) В'ячеслава Сокерчака, якщо враховувати минулорічні обсяги постачань алкоголю в РФ, то через нинішні проблеми щомісяця російський ринок недоодержить близько 875 тис. декалітрів (дал) української горілки.

"Якщо враховувати, що пляшка української горілки в Росії коштує в середньому 70-100 рублів, то це досить великі суми", - сказав Сокерчак.

За даними СОВАТ, у 2005 році Україна експортувала горілки і лікеро-горілчані вироби в Росію 9,356 млн. дал на суму $222 млн. Частка РФ в експорті міцних спиртних напоїв з України минулого року становила 87,3%.

ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...