Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз допускає в коаліцію "регіони"

П'ятниця, 31 березня 2006, 19:17

Соціалістична партія виступає за гласність і відкритість переговорів про формування коаліції.

Про це заявив лідер соціалістів Олександр Мороз під час зустрічей 29-31 березня з послом США Джоном Хербстом, послом Росії Віктором Чорномирдіним і послом Франції Жаном-Полем Везіаном.

Мороз відзначив, що в інтересах держави необхідно вирішити питання якомога швидше, оскільки це створює серйозні проблеми, які негативно відбиваються на статку мільйонів українців.

У той же час сформована коаліція, на думку Мороза, повинна зняти штучно створену проблему "розколу" України на Схід і Захід.

"З огляду на той факт, що більшість населення все-таки обрало демократичний шлях розвитку, формат коаліції має бути відповідним, тому сьогодні розглядається можливість об'єднання БЮТ, НСНУ і СПУ по усій вертикалі", - сказав лідер соціалістів.

На питання про те, чи реальна участь представників Партії регіонів у владі як сили, що одержала підтримку більш 30% виборців, Мороз відповів: "У цьому випадку можливе розширення коаліції до чотирьох політичних сил (БЮТ, СПУ, НСНУ і Партія регіонів) або визначена квота посад у виконавчій і законодавчій владі для Партії регіонів, що оптимальніше за можливість знайти компроміс між НСНУ і БЮТ".

"Але на першому місці, я підкреслюю, повинні стояти інтереси виборців, їхня воля", - відзначив він.

Дипломати також цікавилися, наскільки велика імовірність розпуску нового складу Верховної Ради.

На це Мороз сказав наступне: "Це був би дуже жорсткий і, думаю, помилковий крок. Розпуск парламенту - не в інтересах держави. Вибори показали, що сьогодні виборці і без того не поважають владу. Не можна ускладнювати ситуацію. Результати можуть бути жалюгідними для всіх".

Посли висловили сподівання на реалізацію демократичного напрямку розвитку держави.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...