Порошенко хоче прем’єра з "Нашої України"

П'ятниця, 31 березня 2006, 21:58

Петро Порошенко хоче, щоб наступним прем’єром став представник "Нашої України".

"Я хотів би бачити прем'єром представника нашої політичної сили",- сказав він в ефірі 5 каналу.

Водночас він відзначив, що питання прем'єрства може зруйнувати коаліцію.

"Я не хочу бути непослідовним. Я чітко заявив - кадрові питання є останніми. Якщо ти хочеш поховати будь-яке питання про коаліцію - починай з кадрів, починай з кандидатури прем'єра", - зазначив Порошенко.

"Щодо сил, які розповсюджують інформацію, що в нас є меморандум, то його треба було підписувати тоді, коли пропонувала "Наша Україна" під час всієї виборчої кампанії. Сьогодні час меморандумів пройшов. Зараз ідеться про угоду", - наголосив представник "Нашої України".

"Мене, наприклад, не влаштовує закладений в угоду кучмістський принцип, коли по черзі хтось витягуватиме собі посади. Це дурниця, бо вся коаліція має чітко визначити професійні критерії, яким мають відповідати кандидати на міністрів", - сказав він.

Щодо коаліції, то Порошенко сказав, що "переконаний, що на сьогоднішній день має бути помаранчева коаліція", він "не бачить можливості коаліції з Партією регіонів".

На питання, чи можливо "розмовляти" про коаліцію з Партією регіонів, Порошенко сказав, що "говорити можна з усіма, але домовлятися і говорити – це різні речі".

Порошенко відзначив, що не вважає третє місце блоку "Наша Україна" на виборах програшем.

"Я не вважаю, що це поразка. Я упевнений, що головною помилкою "помаранчевих" сил було нестворення єдиної демократичної партії", - сказав він.

"Якби було об'єднання, якби не було взаємознущувальної брехні, яка була сконцентрована, у першу чергу, на нашій партії, сьогодні б ця політична сила набрала б більше 60% голосів", - відзначив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування