Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газовій угоді з "РосУкрЕнерго" незабаром прийде кінець?

Понеділок, 10 квітня 2006, 10:37

Російсько-українську газову угоду, укладену між "Газпромом", НАК "Нафтогазом України" і "РосУкрЕнерго" 4 січня 2006 року, може бути визнано недійсною.

Як стало відомо "Делу", Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, що входить у групу Індустріальний союз Донбасу, подав позов до Господарського суду Києва з метою визнати недійсною газову угоду.

Джерела газети в "Нафтогазі" також підтвердили факт подачі такого позову.

Реклама:

"Такий позов подано. Але ви зрозумійте, вимагаючи визнання підписаної угоди недійсною, вони під загрозу ставлять забезпечення природним газом усієї країни", — сказало джерело.

Як пише "Дело", подача позову меткомбінатом ім. Дзержинського "не випадкова — за нових цін на газ багато підприємств ІСД серйозно страждають, а деякі можуть стати банкрутами".

"Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського буде на межі зупинки. Такі ж проблеми будуть у "Петрівки". "Макіївка" та ДМЗ (інші заводи, що входять до групи ІСД) будуть, імовірно, зупинені", — заявляв раніше журналістам голова ІСД Сергій Тарута.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, старший партнер юридичної фірми "Магістр і Партнери" Євген Корнейчук, (компанія надає юридичну підтримку НАК "Нафтогаз України"), уже заявив, що впевнений у тому, що позивач, швидше за все, програє.

"Учасниками угоди є іноземні компанії. Юрисдикція Господарського суду Києва не поширюється на учасників підписаного договору ("Газпром" і "РосУкрЕнерго"). Але навіть якщо допустити, що буде ухвалено рішення суду на користь позивача, виникне проблема з виконанням рішення суду", - сказав він.

Корнійчук також вважає, що наявність судових позовів буде мати негативні наслідки для первинного розміщення акцій.

ІСД контролюється бізнесменами Віталієм Гайдуком і Сергієм Тарутою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...