Однопартійці Януковича скуповують землю в центрі Києва

Понеділок, 10 квітня 2006, 12:42

Компанія кандидата в депутати від Партії регіонів одержала в останні дні роботи Київради майданчик в центрі Києва для будівництва будинку.

Про це пише газета "Дело".

Майданчик знаходиться на вул. Інститутська, 18.

За даними Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, ділянку землі площею майже 0,5 га на вул. Інститутська, 18 купило ТОВ "Міжнародна компанія Antares" за 12,5 млн. грн.

"Тим часом, за оцінками експерта фінансово-аналітичної групи "Про консалтинг" Олександра Соколова, така ділянка в центрі столиці коштує не менш ніж $5 млн., тобто більш 25 млн. грн", - пише "Дело".

"Ціль покупки землі в самому серці Києва — будівництво, експлуатація й обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом на 199 машиномісць", - відзначає видання.

Генеральний директор Antares, обраний депутатом Верховної Ради нового скликання за списком Партії регіонів Григорій Смітюх розповів "Делу", що будівництво — один з напрямків діяльності його компанії.

"Проект будинку на вул. Інститутська — не перший. Житлові будинки на вул. Липська, 10, вул. Василенко, 1, бул. Лепсе, 4 — результати роботи нашої компанії на ринку будівництва", — стверджує Смітюх.

"У неділю на майданчику Antares на вул. Інститутська, 18, що в декількох хвилинах ходьби від Верховної Ради і Будинку уряду, кипіло будівництво. Робітники люб'язно повідомили, що за початковим планом здача будинку планувалася до кінця 2006 року, але він був змінений, і введення будинку в експлуатацію буде не раніше першої декади 2007 року", - пише газета.

Смітюх вважає, що спорудження житла в столиці потрібно розглядати тільки з позиції інвестицій у місто, створення робочих місць і збільшення кількості якісного житла, але не як матеріальні інтереси окремих громадян.

За оцінками Олександра Соколова, 1 кв. м житла в такому будинку буде коштувати не менш $3 тис.

В даний момент Аntаrеs спеціалізується на виготовленні електронно-променевого устаткування. Нещодавно компанія також запустила в експлуатацію власний завод по випуску титанових злитків і збирається зайняти 60% вітчизняного титанового ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування