Бютівці відхрещуються від своїх парламентських голосів?

Понеділок, 10 квітня 2006, 13:03

Депутати від Блоку Юлії Тимошенко просять відкликати свої голоси від голосування за подолання президентського вето на зміни до закону "Про статус депутатів".

За рішенням блоку з відповідними заявами до Регламентного комітету Верховної Ради звернулись Богдан Губський, Олександр Єдін, Сергій Осика та Євген Сігал, повідомляє прес-служба Миколи Томенка.

Заступник керівника БЮТ зауважив, що зазначені депутати особисто за цей законопроект не голосували.

"Наша фракція всіляко підтримує президента щодо необхідності ветування закону "Про внесення змін до статті 20 закону "Про статус депутата", оскільки реалізація цього закону потребуватиме значних видатків з державного бюджету", - зазначив Томенко.

"А враховуючи те, що сьогодні уряд Єханурова, за словами міністра фінансів, не здатен забезпечити виконання держбюджету, то узаконювати додаткові та непередбачені в бюджеті пільги колишнім депутатам - несправедливо й аморально", - додав він.

Томенко зауважив, що змінами до закону передбачається, зокрема, зарахування колишніх депутатів, які після свого працевлаштування втратили роботу, до резерву кадрів Головного управління державної служби України.

Крім того, вони матимуть право на виплату матеріальної допомоги у розмірі 50 відсотків заробітної плати з урахуванням усіх доплат та надбавок, яку отримують депутати діючого скликання.

Томенко зауважив, що депутатський склад нового парламенту зміниться приблизно на 61%. Це, за його словами, дає підстави більш як двомстам колишнім депутатам отримувати доплати та матеріальну допомогу з державного бюджету.

"Через це вони матимуть право на значні привілеї, що не стимулюватимуть їх до пошуку роботи", - додається у повідомленні.

"Відновлення зазначених виплат лише одному екс-депутату потребуватиме видатків з держбюджету в сумі понад 120 тисяч гривень на рік", - зауважив Томенко.

Він наголосив, що "БЮТ зайняв принципову позицію не голосувати за подолання вето президента на цей законопроект і був єдиною фракцією з усього складу парламенту, що не підтримала пільги для колишніх депутатів".

"На жаль, депутати інших фракцій дуже прагнули протягнути цей закон хоча б в останній день засідань. До речі, цікаво виглядає те, що, відстоюючи власні інтереси, проти вето президента голосували й пропрезидентські фракції: "Наша Україна" (30 депутатів з 41), УНП (17 із 18), СПУ (25 із 30), ПРП (8 з 15) та НРУ (7 із 16)", - зауважив Томенко.

За його словами, "активно голосуючи за своє подальше безтурботне життя, депутати IV скликання встигли проголосувати навіть за чотирьох депутатів Блоку Юлії Тимошенко".

Як відомо, 4 квітня парламент подолав вето президента на зміни до закону "Про статус депутатів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування