Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" СКАЗАЛА, ЩО ХОЧЕ ВІД КОАЛІЦІЇ

Понеділок, 10 квітня 2006, 13:19

"Наша Україна" наполягає на відміні імперативного мандату, депутатської недоторканності та перегляді політреформи.

Про це йдеться в проекті програмних засад діяльності коаліції, запропонованому на розгляд робочої групи зі створення парламентської коаліції, повідомив заступник голови центрвиконкому партії Ігор Жданов.

За його словами, при розробці цього документа в основу була покладена президентська програма "Десять кроків назустріч людям" та цьогорічне послання Віктора Ющенка до парламенту".

"Серед основних тез програми є питання продовження та завершення політичної реформи в Україні. І ми вважаємо, що потрібно внести системні зміни до Конституції, попередньо їх обговоривши. Ті конституційні зміни, які були прийняті у грудні 2004 року - далекі від досконалості", - зауважив Жданов.

"Також ми будемо пропонувати відмову від імперативного мандату народних депутатів, скасування функцій загального нагляду прокуратури, введення народного вето через проведення референдумів, а також скасування недоторканності народних депутатів", - сказав він.

Крім цього "Наша Україна" виступає за надання права президенту одноосібно без згоди парламенту звільняти голову СБУ та генпрокурора.

"У нашій програмі йдеться і про розвиток місцевого самоврядування. Аби органи місцевої влади могли самі вирішувати, як їм доцільніше розпоряджатися бюджетом на благо міста, - сказав Жданов.

Серед економічних позицій проекту відзначені залучення іноземних інвестицій, проведення податкової реформи і оптимізація податкової системи.

"Ми хотіли б знизити податок на додану вартість до 12 відсотків та зменшити податок на прибуток підприємств до 10 відсотків. Варто також запровадити і єдиний соціальний внесок", - сказав Жданов.

"Важливою є тема поліпшення добробуту громадян. Потрібно провести пенсійну реформу, щоб мінімальна пенсія не була менша за прожитковий мінімум. Ми виступаємо за зростання доходів населення. Особлива увага приділяється й безпритульним дітям. В Україні не може бути чужих дітей, одне з наших завдань це - розвиток будинків сімейного типу", - повідомив він.

"Проект програмних засад діяльності коаліції це – системний документ, що визначить стратегію діяльності роботи фракції у парламенті і буде основою діяльності майбутнього уряду", - наголосив Жданов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування