Тимошенко знову призначили побачення через два дні

Понеділок, 10 квітня 2006, 13:25

Переговори щодо підписання коаліційної угоди продовжаться через два дні.

Про це в понеділок в Києві повідомила журналістам лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, в понеділок на зустрічі було взято за основу проект коаліційної угоди, проте вона не уточнила, який саме.

"Ну, є у нас проект угоди, який ми взяли за основу. Не важливо, хто писав цей проект першим, другим і третім. Важливо, що ми всі взяли цей документ до роботи", - сказала вона.

За її словами, документ далі опрацьовуватимуть представники політичних сил: від "Нашої України" – Роман Зварич, від БЮТ – Олександр Турчинов, від СПУ – Йосип Вінський.

"Через два дні ми знову зберемося для того, щоб розглянути цей документ з важливими внесеними змінами", - сказала Тимошенко.

Всі фото прес-служби "Нашої України"

При цьому Мороз, який був також присутній, попросив журналістів "взяти до уваги те, що сказала Юлія Володимирівна, адже це наша узгоджена позиція".

В той же час Тимошенко заявила, що коаліція демократичних сил обмежується участю у ній трьох політичних сил.

"Ми чітко почали нашу розмову з того, що створюється коаліція з трьох політичних сил – "Нашої України", СПУ і блоку, який очолюю я", - зазначила вона.

На питання щодо її можливого прем’єрства Тимошенко відповіла, що "зокрема, за основу беруться ті позиції, які були виписані у меморандумі".

Раніше Безсмертний називав Тимошенко шантажисткою, а вона його - кощеєм

При цьому Роман Безсмертний уточнив, що про посади говорити зарано:

"Як тільки ми відпрацьовуємо перші дві складові, а саме програму і регламент, ми розглянемо принципи відповідальності і меморандум може бути одним із рішень для розв’язання цієї задачі".

Безсмертний також впевнений, що частину посад потрібно дати Партії регіонів.

"Наприклад, Голову рахункової палати, кілька голів парламентських комітетів і взагалі потрібно приймати закон, який урегулює стосунки опозиції та влади, задовольнить амбіції опозиції", - сказав Безсмертний.

Учасники переговорів також не бачать жодних перешкод на шляху до підписання угоди. Водночас, за словами Безсмертного, документ не буде підписано до початку сесії парламенту нового скликання.

"До початку сесії вона буде парафована, але не може бути підписана до початку сесії", - зазначив Безсмертний.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування