Відомство Луценка знає, хто "замахнувся" на Корбана

Понеділок, 10 квітня 2006, 17:15

Співробітники підрозділу "Альфа" СБУ затримали в Києві підозрюваного у замаху на голову спостережної ради компанії "Славутич-капітал" Геннадія Корбана.

Про це на прес-конференції заявив заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, повідомляють Українські новини.

За його словами, затриманий підозрюється у скоєнні замаху, зокрема в обстрілі автомобіля Корбана з автомату.

Євдокимов повідомив, що затриманий - чеченець за національністю і має іноземне громадянство, однак не є громадянином Росії.

Заступник міністра підтвердив, що співробітники спецслужби затримали його в поїзді "Київ-Луганськ". При затриманні у підозрюваного було вилучено фальшивий паспорт із його фотографією.

За результатами слідства було встановлено, що організатори злочину приїхали в Дніпропетровськ з метою замаху на Корбана.

Зараз правоохоронні органи встановлюють організаторів і замовників цього злочину.

"Нам ясно і зрозуміло, хто замовник, і хто організатор цього злочину", - зазначив Євдокимов, додавши, що поки не може назвати їхні імена.

За його словами, правоохоронні органи мають інформацію про можливу причетність виконавця й організатора замаху до однієї з політичних сил, які брали участь у виборах до Верховної Ради.

Як повідомлялося, 19 березня близько 22:00 невідомий, використавши автоматичну зброю, скоїв у Дніпропетровську замах на життя Корбана, що також є кандидатом у депутати Дніпропетровської облради від партії "Народний союз "Наша Україна".

Корбан не постраждав. Прокуратура Жовтневого району порушила кримінальну справу за ст. 15 і ч.1 ст. 115, "Замах на навмисне вбивство". Зараз МВС розглядає 3 версії замаху.

Перша - представництво Корбана в справі Нікопольського заводу феросплавів.

Друга версія пов'язана з його господарською діяльністю, а третя, політична, пов'язана з тим, що Корбан готував позов у суд про зняття Партії регіонів з виборів у Дніпропетровську.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування