Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКА ЛИШИЛИ БЕЗ ЗАДОВОЛЕННЯ

Понеділок, 10 квітня 2006, 17:38

Шевченківський районний суд Києва відхилив вимогу діючого мера Києва Олександра Омельченка про визнання виборів міського голови столиці недійсними.

Раніше представники Омельченка наголошували на тому, що за наявними у них доказами та свідченнями свідків, вибори Київського міського голови відбувалися з порушеннями, зокрема безпосередньо з боку кандидата на зазначену посаду Леоніда Черновецького.

У своїх виступах адвокати діючого мера наполягали на тому, що з боку відповідача під час його передвиборчої кампанії мали місце численні факти підкупу виборців на сотні тисяч гривень.

Крім того, представники Омельченка наголошують, що через надання певних послуг виборцям Черновецький перевищив ліміт свого виборчого фонду щонайменше в двічі.

Також представники діючого мера вважають, що Черновецький поспішив оголосити себе "всенародно обраним мером Києва" до офіційного оприлюднення результатів виборів столичного мера і таким чином здійснив тиск на членів міського тервиборчкому.

У зв'язку з вищезазначеним автори позову просили суд визнати недійсним протокол КМТВК про результати підрахунку голосів виборців, які голосували 26 березня на виборах Київського міського голови.

У той же час представники Черновецького, звертаючись до суду, наголошували, що їхні опоненти не надали суду, на їх думку, жодних переконливих доказів для того, щоб вибори мера Києва можна було визнати недійсними через нібито порушення Черновецьким законів ведення передвиборчої кампанії.

На переконання одного з представників Черновецького, скарга про визнання виборів такими, що не відповідають чинному виборчому законодавству з боку Омельченка "носить характер наклепу, дискредитації кандидата на посаду мера (Черновецького)".

Як відомо, 4 квітня Київський міськтервиборчком офіційно оголосив переможцем на виборах Київського міського голови Черновецького.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування