Соратники Януковича намітили масове звільнення губернаторів

Понеділок, 10 квітня 2006, 18:31

Керівник виборчої кампанії Партії регіонів Євгеній Кушнарьов запропонував звільнити губернаторів південних областей і Севастополя.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє сайт Партії регіонів.

"Якщо (губернатори) визнають свою політичну поразку і підуть із займаних посад - (вони) уникнуть неминучої своєї відставки. Оголошення недовіри головам обласних і районних держадміністрацій – це абсолютно конституційний законний акт", - сказав Кушнарьов.

За словами Кушнарьова, Партія регіонів обов'язково скористається "конституційним правом" (висловити недовіру), оскільки "бездарна політика нинішньої влади вже поставила Україну в цілому і практично всі регіони перед економічною катастрофою".

Він вважає, що було б розумніше, якби президент не очікував загострення відносин між радами і губернаторами, що програли, а прийняв відповідні кадрові зміни.

Кушнарьов відзначив, що,"якщо недовіру голові обласної або районної держадміністрації висловили дві третини складу ради, то президент приймає рішення про відставку такого голови адміністрації".

Кушнарьов також підкреслив, що закон не визначає якийсь вичерпний перелік випадків, у яких рада може оголосити недовіру губернатору.

"Мова може йти про загальний соціально-економічний стан даної території, про недоліки в діяльності державної адміністрації в тих чи інших конкретних напрямках і питаннях", - заявив Кушнарьов.

Партія регіонів здобула перемогу на виборах у місцеві ради практично в усіх областях півдня та сходу України, а також у Севастополі.

У той же час "Наша Україна" у багатьох областях взагалі не пройшла в ради, у деяких має представництво на рівні 3-5%, відзначає сайт Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування