Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко "качає права" по-чоловічому

Понеділок, 10 квітня 2006, 18:53

Переговорний процес - це дуже складно навіть для таких досвідчених бійців, як Олександр Мороз, Роман Безсмертний і Юлія Тимошенко.

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, пояснюючи чому БЮТ, "Наша Україна" та Соцпартія знову не змогли домовитися з приводу коаліції.

"Тимошенко по праву вимагає для себе повноту влади і правильно робить", - вважає він.

"Мороз прекрасно розуміє, що це його остання історична гра, а Безсмертному просто нема чого втрачати", - додав Небоженко.

За його словами, "з таких трьох позицій дуже важко зробити загальний позитив, що був би стабільним і керував країною у вигляді коаліції переможців хоча б 1,5-2 роки".

"Тому я думаю, що, швидше за все, це не просто на два дні відклали подальше рішення долі коаліції, а стоїть питання про те, або треба розширити коло переговорщиків, або змінювати самих переговорщиків", - підкреслив політолог.

У свою чергу директор Європейського інституту інтеграцій і розвитку Дмитро Видрін не пов'язує затягування переговорів з політичними або психологічними причинами.

"Причина в тому, що "Наша Україна" усе рідше поводиться по-чоловічому. Хоча все навпаки: очолює БЮТ жінка, що поводиться абсолютно по-чоловічому, а "Нашу Україну" - чоловік, що поводиться капризно, непередбачено, абсолютно по-жіночому ", - заявив політолог.

"Відсутність волі і характеру приводить до того, що вони знаходять будь-які зачіпки, щоб відкинути переговори, результат яких вже очевидно зрозумілий", - додав він.

У той же час директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський вважає, що в учасників коаліції різні цілі зустрічей.

"Якщо "Наша Україна" вибудовує систему стримування противаг, то Юлія Володимирівна і її люди хотіли б вирішити головне питання: хто буде прем'єром, а інші питання уже вирішувати потім", - вважає політолог.

Як відомо, у понеділок відбувся черговий раунд переговорів між БЮТ, НСНУ і Соцпартією, у ході якого було прийнято рішення продовжити переговори з приводу підписання коаліційної угоди ще через два дні.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування