Єханурову, Семенюк і людям Ахметова дали 20 днів на звільнення

Вівторок, 11 квітня 2006, 10:23

Кандидати в народні депутати України, які пройшли до парламенту, мають упродовж 20 днів звільнитися з роботи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович в понеділок журналістам після оголошення офіційних результатів виборів народних депутатів України.

"Ніхто не сяде в крісло депутата, якщо не звільниться з попереднього місця роботи і не залишить своїх корпоративних прав. Ми усе це відстежимо", - сказав Давидович.

Він повідомив, що тимчасові посвідчення видаватимуться лише тим кандидатам у депутати, які виконають усі вимоги закону. За його словами, тимчасове посвідчення депутата стане підставою для приведення його до присяги і отримання постійного посвідчення.

Голова ЦВК також зазначив, що упродовж місяця від дня оголошення офіційних результатів парламентських виборів (з 10 квітня) мають бути проведені організаційні заходи з підготовки та проведення першої сесії Верховної Ради 5-го скликання.

"Цей місяць буде не легшим, ніж вибори", - вважає Давидович.

Згідно з оголошеними сьогодні ЦВК результатами виборів, Партія регіонів отримала в парламенті 186 депутатських мандатів, Блок Юлії Тимошенко – 129, блок "Наша Україна" – 81, Соціалістична партія України – 33, Комуністична партія України – 21 мандат.

Як відомо, до парламенту обрались прем'єр Юрій Єхануров, низка міністрів, голова Фонду держмайна, а також низка голів підприємств, зокрема й підконтрольних Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News