Курочкін не хоче бути "Максом Бешеным" і профінансував би Мороза

Вівторок, 11 квітня 2006, 10:44

Російський бізнесмен Максим Курочкін, що його розшукує МВС України, заявляє, що не спонсорував жодну політичну силу в Україні на виборах.

"Ні Вітренко, ні кого-небудь іншого я, зрозуміло, не фінансував. Оскільки не всім зручно в це вірити, поставлю зустрічне запитання: навіщо це мені? Я бізнесмен. І свій бізнес в Україні згорнув більше року тому", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

На питання, яку політичну силу в Україні він підтримував би, якби цікавився виборами, Курочкін відповів:

"За духом мені ближче соціалістичні або соціал-демократичні ідеї... Що ж стосується конкретної партії, то, звичайно, підтримував би Соціалістичну партію України. Тут мають значення й особисті симпатії. Мені подобається Олександр Мороз, він, безумовно, чесний і принциповий політик".

Водночас він зазначив, що соціалістам "потрібно дещо переглянути у своїх ідейних установках і особливо у своїх кадрах".

"Зовсім необхідно позбутися кон'юнктурників і популістів, які ганьблять не тільки СПУ зокрема, але і дискредитують ліву ідею взагалі", - сказав Курочкін, додавши, що має на увазі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Головна проблема Луценка, на мій погляд, у тому, що він дилетант... А на посаді голови МВС показав себе у всій красі. Дивіться, скільки кримінальних проблем перед Україною. Та ж наркоманія, наприклад! А хто цим займається? Нема кому! Тому що вся міліція зосереджена на висмоктуванні з пальця кримінальних справ проти бізнесменів, не бажаних нинішньому режимові", - зазначив він.

Курочкін також заперечує звинувачення, висунуті проти нього МВС. "Усі ці справи шиті білими нитками! Більше того, вони вже давно закриті. Причому я переконаний, що і порушувалися вони без підстав", - сказав він.

"Міністр Луценко - великий майстер з таких провокацій. Його відомство у свій час по всіх кутах сурмило, що проти мене відкриті справи. От, щоправда, забуло повідомити, що справи розвалилися. Мій бізнес в Україні до подій 2004 року був абсолютно легальним і прозорим", - додав він.

На прохання прокоментувати слова Луценка, який назвав його кримінальним авторитетом, "Максом Бешеным", Курочкін сказав:

"Це просто образа, причому з боку високопоставленого держслужбовця. Я ніколи не був засуджений за жодною справою – ні за маленькою, ні за великою, ні навіть за адміністративною... Усі гроші заробив чесно. Причому, помітьте, чесно заробив більше грошей, ніж Луценко і його компанія накрадуть за все життя".

На питання, яким бізнесом він займається зараз, Курочкін відповів, що розвиває "новий, дуже цікавий проект".

"Будемо будувати справжній гірськолижний курорт, справжнє місто – з готелями, ресторанами і навіть аквапарком. Але, зрозуміло, проект цей буде здійснений не в Україні", - розповів він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News