Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дозволять розподіляти посади?

Вівторок, 11 квітня 2006, 11:28

У тексті угоди про парламентську коаліцію "Нашої України", БЮТ та СПУ не буде прописаний механізм розподілу посад.

Про це повідомило газеті "Дело" джерело.

"Перший розділ буде про те, що буде робити новий уряд - податки, освіта, юриспруденція, зовнішня політика. У другому розділі сторони зафіксують зобов'язання про те, "що уряд робити не буде", - повідомило джерело, яке бере участь у розробці.

Зокрема, у розділ можуть бути включені питання реприватизації і вступу до НАТО.

Третій розділ присвячений формуванню рішень усередині коаліції.

"Можливо, прийняття рішень доручать координаційній раді. Крім того, зафіксують, чи буде представник більшості у Верховній Раді, як будуть прийматися нові члени коаліції, і як будуть виходити діючі", - повідомило джерело.

За його інформацією, у самому тексті угоди не буде прописаний механізм розподілу посад: "Просто буде описано, у чию компетенцію входить це питання - хто, кого, як і на яких підставах буде призначати і звільняти".

"Розподіл портфелів буде в компетенції координаційної ради коаліції", - зазначило джерело.

У свою чергу, радник президента, що бере участь у розробці коаліційної угоди, Ігор Коліушко пояснив, як будуть вирішувати питання з посадами.

"Краще було б закріпити таку технологію: закріплюється квота, що в остаточному результаті кожен повинен одержати певну кількість відповідно до голосів", - сказав він.

"Після того, як визначаться з кількістю, хто скільки портфелів повинен одержати, усі подають свої пропозиції. А прем'єр-міністр починає з них складати пасьянс - робити команду, з якою він може працювати", - зазначив він.

Коліушко також підкреслив, що мова йде "винятково про посади в уряді".

"Ніякі генпрокурори, СБУ або облради", - зауважив він.

Як відомо, лідери "трійки" погодилися взяти за основу проект майбутнього документу і доручили його "доробку" Роману Зваричу, Олександру Турчинову та Йосипу Вінському.

Учасники помаранчевої коаліції взяли два дні на узгодження тексту коаліційної угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування