Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боротися з Черновецьким Омельченку допомагає церква

Вівторок, 11 квітня 2006, 11:37

Представники різних церковних конфесій просять президента Віктора Ющенка не допустити руйнації духовності в країні через діяльність тоталітарних деструктивних культів.

Про це йдеться в офіційному зверненні до президента предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Мефодія.

Глави православних церков висловлюють "глибоку стурбованість" ситуацією, що склалася в столиці України після виборів Київського міського голови.

"Сьогодні ми, представники різних церковних конфесій, відчуваємо повсякденну турботу київської міської влади до нас, і це є, ми впевнені, одним із пріоритетних напрямів її діяльності”, - наголошують автори звернення.

Представники духовенства також зазначають, що на останньому березневому засіданні Київської міської ради церков всі керівники релігійних об`єднань та церков України відзначили, що Київ став ближчим до інших культурних столиць Європи.

"У той же час ми глибоко стурбовані тим, що останнім часом у столиці України цинічно ігноруються наші споконвічні православні традиції та звичаї. Певними політичними силами підтримується агресивна діяльність тоталітарних деструктивних культів під проводом чужих "місіонерів", - наголошується в документі.

Його автори також висловлюють занепокоєння тим, що в найближчому майбутньому буде перекреслена розпочата вже велика робота з відновлення православних святинь, відродження духовності нашого народу.

"Ми рішуче відкидаємо спосіб приходу до влади шляхом посіяного розбрату, розпалювання міжконфесійної ворожнечі, порушення вікових традицій віротерпимості, миру та злагоди", - сказано у документі.

"Звертаємося до Вас, шановний Вікторе Андрійовичу, з проханням рішуче зупинити спробу деструктивних культів руйнації духовності, яка може стати небезпечним явищем, що призведе до повної деградації нашого народу", - йдеться у зверненні.


УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування